Sunday, June 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pat Ewing: “Ukrali su mi dvije olimpijske zlatne medalje i prsten koji sam osvojio u dresu Georgetowna”

Ikona New York Knicksa Patrick Ewing otkrio je u utorak da su mu ukradene dvije zlatne olimpijske medalje i prsten NCAA prvaka iz njegovih dana u Georgetownu.

Hall of Famer je progovorio o gubitku svojih olimpijskih medalja iz 1984. i 1992. godine kao gost u emisiji “Dan Patrick Show.”

Provalili su u moju kuću u New Yorku i u jednom trenutku su ukrali moje medalje, rekao je Ewing, putem ESPN-a. Nakon toga sam nazvao Jerryja Colangela (bivšeg predsjednika američke košarkaške reprezentacije) i on je uspio za mene osigurati dvije zamjenske medalje. Pobrinuo se za mene, on je sjajan čovjek.

Ewing je 1984. osvojio zlatnu olimpijsku medalju kao sveučilištarac u momčadi koja je bila prepuna budućih NBA zvijezda, uključujući Chrisa Mullina, Sama Perkinsa i Michaela Jordana, dok je drugo zlato osvojio 1992. godine kao član Dream Teama, to je bio prvi put da su Sjedinjene Američke Države uspjele okupiti momčad sastavljenu od profesionalnih igrača.

57-godišnjak, koji trenutno trenira sveučilište Georgetown, na kojem je i sam studirao, je također izjavio kako su mu ukrali prsten za NCAA prvaka, no uspio ga je dobiti nazad.

Ukrali su mi i prsten za NCAA prvaka, ali netko ga je pokušao prodati na eBayu te mi ga je uspjelo dobiti natrag, rekao je Ewing.

Ewing je igrao 17 sezona u NBA, od čega 15 u dresu Knicksa. U košarkašku Kuću slavnih je primljen 2008. godine, a u utorak je priznao da je to prvi put da je progovorio o krađi svojih memorabilija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE