Monday, October 3, 2022

ZADNJE OBJAVE

Tišina u Gardenu

New York Knicksi su prije sinoćnje utakmice protiv Golden State Warriorsa najavili da tijekom prvog poluvremena neće biti glazbene podloge za vrijeme igre, video sadržaja ili bilo kakvog drugog oblika zabave. Naime, cilj uprave Madison Square Gardena jeste da priušti navijačima mogućnost da „osjete igru u najčišćem obliku“, što je pisalo i na velikom ekranu prije samog početka meča.

- Advertisement -

Uživajte u zvukovima igre“, glasio je magični slogan. Organizacija je odbila komentirati bilo što više u vezi same odluke.

Obično, za vrijeme same igre i timeoutova, glazba upotpunjava atmosferu uz prateći sadržaj na velikom ekranu ili na terenu. Taj princip se primjenjuje i u drugim NBA arenama, uz pojedine preinake, ovisno o ukusu publike.

No, za cijelo prvo poluvrijeme, zavladala je medijska blokada. Čak nije bilo ni zanimljivih dijelova s publikom na ekranu, kao što su tradicionalni kiss cam ili čak ovacije za poznate ličnosti uz teren.

- Advertisement -

Startne petorke Knicksa i Warriorsa su objavljene bez bilo kakve prateće glazbene teme i s uključenim reflektorima. Stari je običaj da se petorka Knicksa saopći uz isključena svjetla i karakterističnu pjesmu.

Također je slučaj da glazba popuni rupe na utakmici kao što su timeoutovi ili pauze kod ubacivanja lopte ili slobodnih bacanja

Nakon same utakmice, sophomore Knicksa, Kristaps Porzingis, izjavio je da je bilo jako čudno igrati bez glazbe u prvom poluvremenu.

Nije mi se svidjelo“, rekao je Porzingis. „Bilo je jako čudno, ali vjerojatno je to bila normalna pojava nekada prije.“

I sami gosti su imali slične utiske.

Bilo je besmisleno“, rekao je All-Star Warriorsa Draymond Green. „Potpuno je promijenilo tok same utakmice. Promijenilo je atmosferu. Naviknete se igrati na jedan način i promijeniti to u potpunosti, pokazuje nedostatak poštovanja prema svima, od Michaela Levinea do Ricka Weltsa i svih ljudi koji su učinili mnoge stvari da promijene igru s aspekta zabave. To nije lijep potez jer se stvari unaprjeđuju da bi se poboljšale, ne vraćate stvari koje nisu funkcionirale. Kao da se sad s računara vratite na olovku i papir. Zašto biste to uradili?“

Green kaže da je saznao za to pred sam početak meča, te je dodao da je sama odluka imala utjecaja na kvalitetu igre. Obje ekipe su kombinirano šutirale 15/44 (34,1%) u prvoj četvrtini i 35/88 (40%) za poluvrijeme.

Da li ste gledali prvo poluvrijeme?“, pitao je Green. „Bilo je očajno. Trapavo i neuobličeno. Utakmici je falio ritam. Sve te male sitnice čine dio jedne cjeline u utakmici, vjerovali ili ne. Uključite glazbu u teretani gdje vježba nekoliko osoba, dobijete neki ritam. Pomaže vam da se fokusirate i slično. Ne mislim da su nas pokušali omesti tim potezom, ali su pokvarili utakmicu. Ne treba se više ponoviti.“

Njegovi suigrači su se složili s njim, a Stephen Curry je usporedio atmosferu sa „zagrijavanjem prije utakmice u srednjoj školi“. Trener Golden Statea, Steve Kerr, se složio sa svojim igračima da je drugo poluvrijeme bilo kvalitetnije, ali nije išao toliko daleko u kritiku poteza osoblja Gardena.

Bilo je dosta čudno“, komentirao je Kerr. „Sve te stvari uzmete zdravo za gotovo, jer svaka utakmica je prepuna sadržaja i uopće ne registrujete sve. Na trenutke sam se osjećao kao u crkvi, ali tiše.“

Normalna buka publike se nastavila u drugom dijelu utakmice, kada su Knicksi napravili seriju do vodstva protiv Warriorsa, ali nedovoljno za pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE