Wednesday, February 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Russell Westbrook produžio s Oklahomom

Sada je i službeno: playmaker Russell Westbrook i Oklahoma City Thunder su postigli dogovor oko produženja suradnje.

ESPN prenosi:

Russell Westbrook je prihvatio ponudu Thundera, a ugovor će biti potpisan danas. Tehnički gledano, u pitanju su ponovni pregovori ovogodišnjeg ugovora i produženja po principu 1+1 za Westbrooka. Ukupna vrijednost iznosi oko 85,7 milijuna i sitniš.

Westbrook – koji je trebao iduće sezone inkasirati 17 769 374 dolara – ipak će na svoj račun dodati nešto drugačije cifre:

  • 2016-17: $26 540 100
  • 2017-18: $28 530 608
  • 2018-19: $30 521 115 (player opcija)
  • ukupno: $85 591 823

Po novom dogovoru, dobio je povišicu od 8 milijuna te priliku da uplovi u vode slobodnih agenata na ljeto 2018. godine, kada će imati 10 godina iskustva u ligi i mogućnosti za veću stopu maksimalnog ugovora, po aktualnim pravilima CBA.

S druge strane, Thunder se na neki način osigurao nakon gubitka jednog od dva superstara, Kevina Duranta koji je odabrao Golden State Warriorse ovog ljeta. Nedvojbeno, njihov primarni cilj jeste pobjeđivanje s Westbrookom. Budući da je Westbrook zaključan za iduće ljeto, Thunder će imati priliku loviti još jednu zvijezdu – možda Blakea Griffina – pokušavajući kompletirati jezgru tima koja već uključuje visokog igrača Stevena Adamsa.

Ukoliko plan pođe u krivom smjeru, Oklahoma City uvijek može razmijeniti Westbrooka nakon šest mjeseci. Ako potpiše ugovor danas, slobodan za trade će biti 4. veljače (12 dana prije trade deadlinea). S jednom sezonom do kraja ugovora, Thunderi bi vjerojatno dobili bolju stvar zauzvrat tada nego što sada imaju bez produženja.

Bilo da odaberu plan A ili plan B, Oklahoma je sada u mnogo boljoj poziciji nego prethodnih tjedana. Ovo predstavlja veliku pobjedu za franšizu, koja je izgubila dosta sjaja na svom štitu odlaskom Duranta.

Westbrook, ipak, dobija finu povišicu za vezanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE