Saturday, September 23, 2023

ZADNJE OBJAVE

Jamahl Mosley novi je trener Orlando Magica

Jamahl Mosley, dosadašnji pomoćni trener u Dallas Mavericksima, novi je trener Orlando Magica.

42-godišnji Mosley je s Magicom popisao četverogodišnji ugovor i ovo će mu biti prvi samostalni trenerski posao.

Trenersku karijeru započeo je 2005. godine u Denver Nuggetsima nakon završetka četverogodišnje igračke karijere tijekom koje je igrao u Meksiku, Australiji, Španjolskoj, Finskoj i Južnoj Koreji. U Denveru je imao ulogu player development trenera, a obavljao je i skautske dužnosti. 2007. godine promoviran je u pomoćnog trenera – tu ulogu u Nuggetsima obnašao je do 2010. godine. U tom periodu Nuggetsi su sve sezone završavali sa više od 50 pobjeda, a 2009. su stigli i do finala zapadne konferencije. Od 2010. do 2014. radio je kao pomoćnik u Cleveland Cavaliersima, a posljednjih 7 godina proveo je u Dallasu kao pomoćnik Ricku Carlisleu. Od 2018. godine bio je glavni defanzivni koordinator Mavericksa (zadužen za pripremu defanzivne strategije prije svake utakmice), a u te tri sezone Dallas je redom imao 18., 18. i 21. obranu lige.

Mosley u Orlando ipak ne dolazi bez iskustva prvog trenera – tri sezone proveo je kao glavni trener Dallasa tijekom Ljetne lige, a u svom životopisu ima i rad sa Greggom Popovichem tijekom trening kampa američke reprezentacije 2018. godine.

„Jamahl Mosley je odličan komunikator i učitelj“, izjavio je George Karl te dodao: „Strastven je, iskren, ali i puno zahtijeva od svojih igrača. Usporedio bi ga sa Dwaneom Caseyem i Montyem Williamsom.“

Imenovanje Mosleya novim trenerom Orlanda pozdravio je i Richard Jefferson: „Jedan od najboljih pomoćnika s kojim sam radio u mojoj 17-godišnjoj karijeri!“

Mosleya u Orlandu čeka vrlo mlada ekipa te bi njegova reputacija dobrog razvojnog trenera trebala dobro odgovarati momčadi s Floride. Orlando je ovu sezonu završio na 14. mjesu Istočne konferencije s omjerom 21-51. Mladu jezgru Orlando će imati priliku nadograditi i na predstojećem NBA Draftu na kojem imaju 5. i 8. izbor.

Latest Posts

NE PROPUSTITE