Saturday, May 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Hakeem Olajuwon vidi sebe u Joelu Embiidu

Zbog odličnog rada nogu i dobre post igre, Joel Embiid je često uspoređivan s hall of fame stanovnikom, legendarnim centrom Houston Rocketsa Hakeemom Olajuwonom. Iako je još prerano povući usporedbu između Embiida i Hakeema, sam Olajuwon je pohvalio mladog centra Sixersa.

Olajuwon je oduvijek najveći Embiidov idol, a nevjerojatna sličnost pokreta na terenu natjerala je samog the Dreama da izjavi da u Embiidu vidi i pomalo sebe.

Zanimljivo je da obojica dolaze iz Afrike i da su dosta kasno počeli trenirati košarku, tek oko petnaeste godine. Embiid je tijekom odrastanja često gledao video kompilacije s Hakeemovim potezima, što ga je motiviralo na teški rad kako bi uopće došao do razine da ga se uspoređuje s jednom apsolutnom legendom.

Embiid je nakon teškog početka svoje NBA karijere i propuštene pune dvije sezone, ove sezone pokazao nevjerojatan talent i potencijal. Gotovo sigurno će uzeti naslov novaka godine uz impresivnu statistiku, pogotovo kada se zna da mu je minutaža dozirana zbog straha od ponovne ozljede.

Philadelphia prvi puta nakon mnogo godina izgleda kao ekipa, najviše zahvaljujući upravo Embiidu. Može li popularni the Process dosegnuti Hakeemovu razinu? Nadamo se…

Latest Posts

NE PROPUSTITE