Tuesday, September 27, 2022

ZADNJE OBJAVE

Hakeem Olajuwon vidi sebe u Joelu Embiidu

Zbog odličnog rada nogu i dobre post igre, Joel Embiid je često uspoređivan s hall of fame stanovnikom, legendarnim centrom Houston Rocketsa Hakeemom Olajuwonom. Iako je još prerano povući usporedbu između Embiida i Hakeema, sam Olajuwon je pohvalio mladog centra Sixersa.

- Advertisement -

Olajuwon je oduvijek najveći Embiidov idol, a nevjerojatna sličnost pokreta na terenu natjerala je samog the Dreama da izjavi da u Embiidu vidi i pomalo sebe.

Zanimljivo je da obojica dolaze iz Afrike i da su dosta kasno počeli trenirati košarku, tek oko petnaeste godine. Embiid je tijekom odrastanja često gledao video kompilacije s Hakeemovim potezima, što ga je motiviralo na teški rad kako bi uopće došao do razine da ga se uspoređuje s jednom apsolutnom legendom.

Embiid je nakon teškog početka svoje NBA karijere i propuštene pune dvije sezone, ove sezone pokazao nevjerojatan talent i potencijal. Gotovo sigurno će uzeti naslov novaka godine uz impresivnu statistiku, pogotovo kada se zna da mu je minutaža dozirana zbog straha od ponovne ozljede.

- Advertisement -

Philadelphia prvi puta nakon mnogo godina izgleda kao ekipa, najviše zahvaljujući upravo Embiidu. Može li popularni the Process dosegnuti Hakeemovu razinu? Nadamo se…

Latest Posts

NE PROPUSTITE