Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Pelicansi i Sixersi zainteresirani za playa Wolvesa

Dvije momčadi koje prošle godine nisu ušle u playoff zainteresirane su za usluge omalenog playmakera Minnesota Timberwolvesa Tyusa Jonesa. Radi se o New Orleans Pelicansima i Philadelphia Sixersima.

Jones je povećao interes za svoje usluge nakon što je bio MVP Ljetne lige. Tyusa Na draftu 2015. godine izabrali su ga Cleveland Cavaliersi, ali su ga zbog rezanja troškova i pravljenja prostora na salary capu još za vrijeme drafta poslali u Minnesotu, a zauzvrat dobili dva izbora u drugoj rundi istog drafta kojima je Minnesota bila izabrala Cedija Osmana (31. izbor) i Rakeema Christmasa (36. izbor).

Minnesota je sada zainteresirana za trade Jonesa, jer na rosteru imaju Rickyja Rubija, ovogodišnjeg rookieja Krisa Dunna, te veterana Johna Lucasa III, koji doduše ima negarantirani ugovor, ali uživa u predsezoni povjerenje trenera Toma Thibodeaua koji ga je prije par sezona trenirao u Chicago Bullsima.

Jones je 7. srpnja 2015.godine potpisao četverogodišnji rookie ugovor s Minnesotom vrijedan ukupno oko 6,5 milijuna dolara.

U prošlogodišnjoj sezoni, a svojoj rookie sezoni u NBA ligi je na 37 utakmica (sve ušao s klupe) postizao 4,2 koša, 1,3 skoka, 2,9 asistencije i 0,8 ukradenih lopti za 15,5 minuta u prosjeku po utakmici.

Philadelphia je za Jonesa zainteresirana jer na rosteru imaju Španjolca Sergija Rodrigueza koji ima jednogodišnji garantirani ugovor, te dva igrača T.J. McConnella i Cata Barbera koji su zasad na negarantiranim ugovorima.

New Orleans je za usluge Jonesa zainteresiran prije svega Tyrekea Evansa koji će propustiti nekoliko mjeseci u sezoni zbog ozljede, kao i zbog Jruea Holidaya koji će propustiti početak sezone zbog ženine bolesti. Pored Holidaya, Pelicansi na playu imaju još i Tima Fraziera i Langstona Gallowaya.

Vrijeme će pokazati hoće li Tyus Jonesa biti zamijenjen u neku od ove dvije momčadi, ili će se pojaviti još neka zainteresirana ekipa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE