Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sixersi odlučili srezati plaće stalnim zaposlenicima

Vlasnik Philadelphija 76ersa, Harris Blitzer, odlučio je srezati plaće stalnim zaposlenicima i za više od 20 posto. Cilj Blitzera, koji je inače i vlasnik New Jersey Devilsa (NHL), da se stvori kontigent od 50 tisuća dolara za povremene zaposlenike (osoblje u dvorani) čiji prihodi ovise o utakmicama i njihovom odigravanju. Cilj je tako stvoriti zalihu koja bi pomogla ugroženom osoblju počevši od sredine travnja pa sve do ljetnih mjeseci.

Zanimljivo, zaposlenici poput trenerskog osoblja i tzv. “front office” je također upitan da sudjeluje u ovom posebnom programu, ali ne mogu biti prisiljeni na isto. GM i bivši prvi pick drafta, Elton Brand, jedan je od onih koji su pristali:

“Dugoročno razmišljamo i ne planiramo otpuštati ljude pa smo se dogovorili za one koji su stalno zaposleni da se njima smanje plaće za 20% i da se uvede 4-dnevni radni tjedan” – rekao je Harris Blitzer.

“Moramo pomoći najugroženijim stanovnicima naših gradova. Planiramo dogovoriti suradnju s Philadelphijom, Camdenom i Newarkom kako bi se uvele akcije pomoći našim susjedima koji nisu u stanju otići u trgovine i kako bi imali redovnu opskrbu hranom i lijekovima”

Vlasnik franšiza je najavio kako će zaposlenicima i dalje zdravstveno osiguranje biti maksimalno pokriveno.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE