Sunday, July 14, 2024

ZADNJE OBJAVE

Trener 76ersa Brett Brown u problemima zbog razigravača

Nova sezona, novi problemi za Bretta Browna. Nakon što je saznao kako je ponovo na čitavu sezonu ostao bez Joela Embiida koji je trebao s Nerlensom Noelom činiti Twin Towers i vratiti ga na staze slave na kojima su bili još u vremenima Juliusa Ervinga, Brown sada ima novih problema i to s jednom pozicijom u timu – s razigravačem.

Kako sam Brett kaže, on je prošle godine imao šest razigravača, a sada ima isti broj kandidata za tri mjesta koja će popuniti do kraja listopada kada počinju sezonu utakmicom protiv Bostona. Kandidati su Tony Wroten, Kendall Marshall, Isaiah Canaan, Pierre Jackson, T.J. McConnell i Scottie Wilbekin. Ako vam ova tri posljednja imena baš i nisu poznata, nemojte se brinuti, jer su to tri igrača bez imalo NBA iskustva.

Problemi se tu ne zaustavljaju, jer prvi dvojac Wroten-Marshall neće učestvovati u trening kampu zbog oporavka od ozljeda. Marshall je svoju zaradio još u dresu Bucksa u siječnju, dok je početkom veljače Wroten završio svoju sezonu. Oni su naravno i najveći favoriti za to startno mjesto, premda ih ne može testirati jer oni neće biti tu. Canaan je došao razmjenom iz Houstona te je imao sasvim solidne brojke što sugerira da će on biti taj treći čovjek u rotaciji. Jackson je biran u drugoj rundi 2014. ali je svoje ligamente potrgao u utakmici Ljetne lige i nije bio u mogućnosti da igra. Wilbekin i McConnell nisu birani na draftu i dolaze s Floride, odnosno s Arizone, s tim da Wilbekin ima iskustvo igranja van SAD-a.

Brett Brown je inače imao malu press-konferenciju gdje je pričao o svojim problemima s timom te se dotakao i problema s razigravačima. Rekao je, između ostalog: “Razmišljamo prema kraju listopada što se tiče povratka Wrotena i Marshalla. Sve je to još uvijek neodlučeno, barem što se tiče toga kada ćemo ih vratiti. Sve što trenutno znam je da neće biti dovoljno oporavljeni da počnu kamp.”

Navodno, Kendall Marshall je favorit za startera zbog svog istančanog osjećaja za dodavanje koje će Brown koristiti u pick ‘n’ rollu s dvojcem Noel-Jahlil Okafor. Dodaje: “Mislim da Marshall ima sjajna dodavanja. Sve je u tom pregledu igre, posebno kada pogledate vrlo uspješne timove i posebno uspješne napadačke timove, a s našim razigravačem tražimo nekoga tko će dodavati Noelu, Okaforu, tko će uspjeti naći Nika Stauskasa i Roberta Covingtona na otvorenoj trojci.”

Marshallova priča u NBA ligi počela je u Phoenixu gdje je izabran kao 13. izbor 2012. ali nije se snašao ni u Sunsima, ni u Wizardsima gdje je poslan kasnije. Nakon otkaza u Wizardsima, našao se u razvojnoj ligi i to baš u filijali 76ersa gdje je privukao pozornost Lakersa koji su ga potpisali. U Lakersima se probudio i za sezonu prosječno davao osam poena i osam asistencija, a zadnju sezonu je proveo u Bucksima. Na to da je Marshalla propustio u Delaware 87ersima (filijala 76ersa), Brown je rekao: “Možda smo imali nešto što nismo isprva vidjeli. Mislim da ne bi bio tako visoko draftiiran da nema to nešto, a to nešto je lakše vidjeti na NBA terenu nego na NBDL terenu. Ipak mislim da je imao nekoliko sjajnih NBA utakmica s Lakersima.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE