Thursday, September 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

Tim Duncan 1998: “Ne sviđa mi se Michael Jordan, mene on uopće ne fascinira”

Michael Jordan je svakako trenutno tema broj jedan u svijetu sportu, a sve to zbog dokumentarnog filma “The Last Dance” koji je u travnju izašao. Iako je zadnja epizoda već prikazana, i dalje se debatira o Jordanu i njegovom pristupu igranju košarke, kao i općenito o njegovom talentu, osobnosti i NBA karijeri.

Odnosno vjerojatno svima, osim Timu Duncanu. Vjerojatno ga nije impresionirao dokumentarac jer ga, Michael, baš i ne impresionira. Rekao je to u intervjuu Danu Patricku 1998. godine:

Patrick: Upoznali ste Jordana?

Duncan: Jordan je Jordan. Uvijek sam ga poštovao, ali nikad nisam bio njegov obožavatelj.

Patrick: Zašto nisi obožavatelj Jordana?

Duncan: Jer svi drugi jesu.

Patrick: Ne voliš Michaela Jordana jer ga svi drugi vole.

Duncan: Ne, ne sviđa mi se Michael Jordan jer mi se jednostavno ne sviđa. Tu ste me krivo shvatili. Poštujem Michaela Jordana.

Patrick: Poštuješ ga. Jednostavno ti se ne sviđa?

Duncan: Ja sam samo netko tko nije njime toliko impresioniran. Stvarno nema osobe na svijetu kojom sam impresioniran.

Duncan nikad nije bio čovjek koji bi razmišljao isto kako drugi razmišljaju. Za razliku od drugih NBA superzvijezda svog vremena, Tim je bio miran, rezerviran i odupirao se drami koja obično dolazi sa statusom NBA superstara. U svojoj prvoj utakmici protiv Bullsa je Timmy zabio 19 poena uz 22 skoka, čime je već u mladim danima pokazao kako se nikoga na parketu ne boji i kako se od njega mogu očekivati velike stvari.

Zanimljivo je kako uopće nije bio impresioniran Jordanom jer je znano kolikim budućim NBA zvijezdama je upravo Air Jordan bio veliki uzor i zvijezda vodilja tijekom karijere.

Latest Posts

NE PROPUSTITE