Wednesday, December 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Sjećanja iz “bubblea” – Čudesna utakmica Donovana Mitchella

Prošle godine bili smo svjedoci možda i najčudnije završnice NBA sezone u povijesti. Kraj regularne sezone i cijeli playoff odigrali su se u već poznatom bubbleu na Floridi. Neke utakmice iz tog razdoblja ostati će upamćene po raznim stvarima, a u ovom tekstu donosimo Vam podsjetnik na jedan od istaknutijih nastupa iz neobične 2020. godine.

Prije točno godinu dana počeo je dugo iščekivani playoff, a na samom početku svjedočili smo jednom od najboljih playoff nastupa u povijesti NBA lige. U prvoj utakmici prve runde playoffa zapadne konferencije, susreli su se Denver Nuggetsi i Utah Jazz. Utakmica je bila izrazito neizvjesna, a pobjednik je odlučen tek nakon produžetka. Utah Jazz je pobjedom u prvoj utakmici došao u vodstvo u seriji, a najveće zasluge za to imala je mlada zvijezda Jazza – Donovan Mitchell. U svom 17. nastupu u playoff utakmici, Mitchell je ubilježio nevjerojatnih 57 poena, te tome pridodao 7 asistencija i 9 skokova.

Popularni “Spida” čak je 33 puta šutirao prema košu, međutim uz postotak uspješnosti od 57%, odnosno 19 pogodaka od 33, možemo reći kako je to bilo sasvim opravdano. S linije slobodnih bacanja nije griješio, 13 pogodaka iz 13 pokušaja. Uz to, treba spomenuti i 6 zabijenih trica uz postotak od 40% iza linije za tri poena.

Ovaj nastup ostati će upamćen kao treći najbolji učinak jednog igrača po broju zabijenih poena u playoff utakmici. Više od 57 poena u završnici sezone zabili su jedino velikani Michael Jordan (63 poena, 1986. godine protiv Bostona) i Elgin Baylor (61 poen, 1962. godine, također protiv Bostona). Mitchell je s ovim nastupom iza sebe ostavio neka velika imena poput Wilta Chamberlaina, Allena Iversona, Charlesa Barkleya i mnogih drugih koji su zabijali preko 50 poena u playoffu, ali i dalje manje od Mitchella. Michael Jordan sa svojim rekordom po broju zabijenih poena u playoff utakmici nije tako daleko, tko zna, možda u sljedećoj sezoni taj rekord bude srušen od strane upravo Mitchella ili neke druge NBA zvijezde.

Latest Posts

NE PROPUSTITE