Sunday, February 5, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stockton i Malone: NBA legende koje su osnovnu napadačku akciju dovele do savršenstva

Nijedan duo u povijesti NBA lige nije koristio tako dobro pick & roll kao što su to činili John Stockton i Karl Malone. Zajedno, njih dvojica su tu osnovnu napadačku akciju doveli do savršenstva – Mailman je uspijevao s lakoćom položiti ili zakucati, “iskakati” na šut, ili je odlično otvarao i kreirao prostor Stocktonu za lagan šut.

- Advertisement -

Stocktonova sposobnost da vrlo učinkovito doda jednom rukom iz driblinga te Maloneova odlična koordinacija ruku te sposobnost efikasnog završetka su ovaj duo činili nezaustavljivim.

Gdje vi rangirate Stocktona i Malonea, ako govorimo o najboljem NBA dvojcu svih vremena?

Znate li tko su pravi “ironmeni” NBA lige? Malone je propustio samo 10 utakmica u 18 sezona, a Stockton 22 utakmice u 18 sezona u dresu Utah Jazza.

- Advertisement -

Činjenica je da nikada nisu propustili NBA doigravanje i izgubili su dva NBA finala protiv najboljeg igrača ikad – Michaela Jordana. Ova dvojica nikada nisu osvojili NBA naslov te ih zato nepravedno mnogi diskreditiraju što je potpuno pogrešno.

Napisat ćemo samo neke činjenice zašto je to nepravedno:

Malone je drugi najbolji strijelac u povijesti NBA lige, sa 36.928 poena, što je odmah iza Kareema Abdul-Jabbara koji ima 38.387 poena. Stockton je najbolji asistent (15.806) i “kradljivac” u povijesti NBA-ja s 3.265 ukradenih lopti.

Dvojica Hall of Fame igrača su od pick & rolla, osnovnog košarkaškog poteza, učinili umjetničko djelo te ih je bio užitak gledati u njihovih gotovo 20 sezona provedenih u dresu Utah Jazza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE