Murphy napušta Netse?

New Jersey Netsi æe pokušati mijenjati visoko krilo, Troyja Murphyja, prije kraja prijelaznog roka 24. veljaèe. Pretpostavlja se kako æe Netsi za uzvrat tražiti mlaðeg igraèa s potencijalom ili igraèa s ugovorom koji istièe na kraju sezone.

“Istražujemo, promatramo tržište. No neæemo napraviti trade tek toliko da ga napravimo”, odgovorio je na glasine generalni menadžer Netsa, Billy King. Pošto i sam Murphyjev ugovor istièe na kraju ove sezone, Netsi ne bi ništa izgubili ni da ga zadrže.

Ipak, oèito je da su slabe igre Murphyja i njegovo oèito neuklapanje u viziju i stil igre trenera Averyja Johnsona potakle upravu Netsa da ga se pokušaju riješiti u narednih 10-ak dana. Premda je u Netsima u 18 utakmica u kojima je nastupio igrao katastrofalno (3,6 koševa, 4,2 skoka i 34,2% šuta u 16,0 minuta prosjeèno na parketu), 30-godišnji Murphy još uvijek ima solidnu vrijednost kao igraè kojem ugovor istièe, ali i kao iskusan krilni centar koji se u Golden State Warriorsima i Indiana Pacersima dokazao kao double-double prijetnja svake veèeri (14,6 poena i 10,2 skoka u prosjeku u Pacersima prošle sezone).