Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

14 igraèa ostalo bez klubova

Nekoliko dana prije poèetka nove sezone sa one strane Atlantika, uprave klubova imaju zadaæu složiti svoje momèadi koje mogu biti sastavljene od maksimalno 15 igraèa. Zbog ogranièenja broja igraèa ovih su dana najviše na udaru manje poznati igraèi koji su se tijekom predsezone pokušali nametnuti svojim novim poslodavcima.

No, veæ juèer se u amerièkim medijima pojavilo mnoštvo imena koji su dobili otkaz od strane klubova.

Nuggetsi su otpustili centra, Erica Boatenga, koji je za Denver odigrao pet utakmica u predsezoni, a u prosjeku je bilježio 1,6 poena i 4,2 skoka. Pitanje je još kako æe se sudbina razviti za još dvojicu igraèa, Melvina Elya i Garya Forbesa.

Jerome Dyson i Elijah Millsap nisu zadovoljili kriterije Oklahome, te je tako potpredsjednik, a ujedno i generalni menadžer kluba, Sam Presti, objavio da su obojica dobili otkaz. Dyson je odigrao za Thunderse dvije utakmice u predsezoni, sa prosjekom od 4,5 poena i 1 skokom za 6,5 minuta provedenih na parketu, dok je Millsap ima dvostruko više minuta, a u èetiri utakmice je upisao 3,5 poena, 1,8 skok i 1 asistenciju po susretu.

Atlanta Hawks se prema oèekivanju riješila Richarda Delka, igraèa koji se spominje kao moguæe pojaèanje Zadra. Isto tako klub su napustili Evan Brock i Ricardo Marsh. Spomenuti Delk je u tri utakmice u prosjeku zabijao 3 poena, dok su Brock i Marsh odigrali utakmicu više, bez posebnog uèinka.

Shavlik Randolph i Kenny Hasbrouck neæe imati èast dijeliti svlaèionicu sa novom velikom trojkom Miamija. Inaèe, Hasbrouck je u 5 odigranih predsezonskih utakmica bilježio u prosjeku 4,6 poena, 3 asistencije i 1,4 skoka za 24 minute provedene na parketu. Randolph je za 13 minuta pridodao 2,7 poena i 3,3 skoka u prosjeku.

Predsjednik Pistonsa, Joe Dumars juèer je objavio da klub neæe više raèunati na Vernona Hamiltona i Ikea Diogua. Hamilton je u pet utakmica pustio razoèaravajuæi dojam sa 0,6 asistencija i 0,8 skokova po susretu, dok je Diogu za 5 minuta imao nešto bolje brojke, 2,3 poena i 1,7 skok po susretu.

Sunsi su se riješili branièa Zabiana Dowdella i krilnog košarkaša Dwyanea Jonesa. Sa dva novaka u ekipi, Matt Janningom i Garretom Silerom složili su ekipu od 14 igraèa.

Spursi su usprkos èinjenici da su imali samo 14 igraèa na popisu odluèili otpustiti Jamesa Gista koji oèito nije zadovoljio ukus Gregga Popovicha.

Za kraj moramo spomenuti da je bez kluba trenutno Danny Green koji ove sezone neæe biti èlan Cleveland Cavaliersa. Green je u èetiri odigrane utakmice u prosjeku bilježio 3,3 poena, 2 skoka i 1 ukradenu loptu za 14 minuta provedenih na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE