Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

1984 – Nevjerojatni Dennis Johnson

Boston Celticsi i San Diego Clippersi su 22. veljaèe 1984. godine odigrali izvrsnu utakmicu prepunu lijepih i atraktivnih poteza. No, ono što se dogodilo na kraju treæe èetvrtine zaèudilo je i publiku i gledatelje koji su ostali šokirani ne vjerujuæi što su upravo vidjeli.

Igrala se treæa èetvrtina, Norm Nixon i San Diego Clippersi su bili bolja ekipa i vodili su tijekom èitave utakmice protiv favoriziranih Celticsa. Nixon je dvije sekunde prije kraja pogodio šut i èinilo se da su to zadnji poeni postignuti u treæoj èetvrtini. Meðutim, tada na scenu stupa Dennis Johnson. Suigraè Cedric Maxwell mu dodaje loptu i DJ sa svoje polovice pogaða jedan od najluðih šuteva u povijesti košarke. Lopta nije dodirnula obruè i rasparala je mrežicu.

Navijaèi San Diega su u nevjerici skoèili i zapljeskali velikom Dennisu Johnsonu, a komentatori utakmice Mike Gorman i Tom Heinsohn su bili zapanjeni ovim potezom.

Celticsi su te godine osvojili titulu u velikom dvoboju protiv Lakersa za koji se smatra da je najbolje finale u povijesti NBA lige. Dennis Johnson je bio startni playmaker Celticsa i èinio je dio tada najbolje ekipe u košarci. Njegova mirnoæa, košarkaška inteligencija i odlièna obrana su bili veliki faktor u osvajanju naslova.

Larry Bird je jednom prilikom izjavio da je Dennis Johnson najbolji suigraè s kojim je on imao prilike igrati, a to nije mala stvar. I spomenutim je potezom zasigurno pokazao o kakvoj se igraèkoj velièini radi. Kroz svoju bogatu karijeru osvojio je tri NBA naslova, jedan sa Sonicsima i dva sa Celticsima. U dresu Sonicsa je bio MVP finala 1979. godine i donio im prvi i jedini NBA naslov.

Antonio Rogulj piše i vlastiti blog kojem možete posjetiti ovdje, ili pak pogledati video zapise na njegovom YouTube kanalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE