Thursday, February 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

1986 – Sampson šokira Lakerse

Vjerojatno najpoznatiji Twin Towersi u povijesti NBA lige igrali su za Houston Rocketse 1980-ih, kada je 213cm visoki Hakeem Olajuwon igrao uz 225cm visokog Ralpha Sampsona. Obojica su bili All-Star igraèi te su na svojim ramenima nosili Houston da NBA Finala 1986. godine.

Na putu do Finala, Rocketsi su pobijedili Sacramento i Denver prije susreta s braniteljima naslova Los Angeles Lakersima u finalu Zapadne konferencije.

Lakersi su predvoðeni Kareemom Abdul-Jabbarom, Magicom Johnsonom i Jamesom Worthyem bili izraziti favoriti i nitko nije vidio Rocketse u Finalu. Ali ipak je Houston pokazao koliko je jak i dopustio je samo jednu pobjedu Lakersima.

Los Angeles nije se predavao te je pokušao dostiæi Rocketse u petoj utakmici. U završnim sekundama rezultat je bio izjednaèen i lopta je došla u ruke Sampsona koji šutira s lijeve strane i pogaða sa zvukom sirene te odvodi Rocketse do pobjede 114-112 i Houston prolazi u Finale NBA lige rezultatom 4-1.

Tako je okonèana èetverogodišnja dominacija Lakesa na Zapadu, U Finalu je Houstonu protivnik bio Boston koji je ipak bio prejak i Celticsi su osvojili novi naslov nakon 6 utakmica finalne serije.

Latest Posts

NE PROPUSTITE