Saturday, December 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

1992 – Abdul-Rauf za pobjedu Nuggetsa

NBA zvijezde su nas kroz povijest poèastile s pregršt pobjednièkih koševa od kojih zastaje dah. Mahmoud Abdul-Rauf je 1992. godine u Los Angelesu pogodio jedan od najboljih u povijesti ove igre.

27. studenoga 1992. godine igrala se samo još jedna obièna utakmica regularne sezone izmeðu dva prosjeèna tima koji nisu bili favoriti za naslov. Nuggetsi su u sezonu ušli solidno i imali 5 pobjeda i 7 poraza, dok su Clippersi tražili svoju drugu pobjedu zaredom i sedmu pobjedu te sezone.

Abdul-Rauf nas je kroz svoju bogatu karijeru stalno podsjeæao da je elitni šuter i meðu najboljim tricašima u ligi. U svojoj treæoj sezoni doživio je pravi procvat i bio je vodeæi strijelac Nuggetsa s nešto više od 19 poena po susretu. Svojim je bombama rušio razne velikane zlatnog doba NBA košarke. Meðutim ono što je napravio tu veèer neæe zaboraviti nikada u svome životu.

Igrala se zadnja minuta utakmice i Clippersi su imali sve u svojim rukama. Vodili su 106:103 minutu prije kraja i imali napad koji nisu pretvorili u poene. Nakon toga Rauf pogaða tricu i rezultat je u egalu. Nes(p)retni Clippersi 15 sekunda prije kraja imaju napad za pobjedu, napad vodi startni playmaker i današnji trener Warriorsa Mark Jackson. Dodao je loptu Manningu kojeg je blokirao Mutombo. Tri sekunde su ostale do kraja, Rauf hvata loptu i sa svoje polovice terena uz zvuk sirene pogaða svoj najsretniji šut u karijeri.

Navijaèi Clippersa su se pogledavali ne vjerujuæi što su vidjeli, dok su se igraèi Nuggetsa veselili kao da su osvojili 10. naslov zaredom. Omaleni Abul-Rauf je donio prvu gostujuæu pobjedu Denveru u regularnoj sezoni na spektakularan naèin. Komentatori su izgubili glas, niti oni nisu vjerovali što se dogodilo pred njihovim oèima tu veèer. Kao da su znali da su komentirali dio NBA povijesti.

Antonio Rogulj piše i vlastiti blog kojeg možete posjetiti ovdje, ili pak pogledati video zapise na njegovom YouTube kanalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE