Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

1994 – Kukoè nadmašio Millera

Chicago Bullsi i Indiana Pacersi su u legendarnom Chicago Stadiumu 24. sijeènja 1994. godine odigrali jednu od najboljih i najnapetijih utakmica te regularne sezone. Jordan je otišao igrati baseball i nakratko se ostavio košarke, meðutim u Chicagu se tu veèer našao novi spasitelj bikova.

Nevjerojatna završnica

Bullsi su u ovu utakmicu ušli tražeæi svoju 16. uzastopnu pobjedu kod kuæe. Nitko ih nije pobijedio od sredine studenoga kada su izgubili od Celticsa. Ušli su u susret kao oèiti favoriti za pobjedu i htjeli su nastaviti svoj pobjednièki niz. No, Reggie Miller je imao drugaèije planove.

Kada je B.J. Armstrong izjednaèio utakmicu 18 sekundi prije kraja sve je mirisalo na produžetke, ali kada u ekipi imate Millera onda ste uvijek blizu pobjede. Derrick McKey driblao je i èekao blok Mitchella koji æe Milleru dati samo djeliæ sekunde da šutira. To se i dogodilo, Miller je izašao iz bloka i pogodio je 0,8 sekunda prije kraja. Pacersi su poveli 95:93, a Miller je proslavio klanjajuæi se navijaèima Bullsa u svom prgavom stilu.

0,8 sekunda prije kraja, pobjednièki niz je izgleda završio. Ne kada imate hrvatsku senzaciju u svojoj ekipi. Pippen je bio zadužen za izvoðenje lopte s aut-linije. Dodao je Kukoèu koji se okrenuo i opalio tricu koja je ušla od table. Chicago Stadium je na nogama, a proslavljeni komentator Bullsa Johnny Red Kerr je uzvikivao Tonijevo ime. Rookie Toni Kukoè donio im je 16. uzastopnu pobjedu kod kuæe nevjerojatnom pobjednièkom tricom.

Toni se kroz svoju bogatu NBA karijeru okitio s 3 naslova prvaka u dresu Bullsa i èinio je dio jedne od najveæih dinastija u povijesti sporta. Uz sve nagrade i naslove pokazao se i kao izvrstan igraè u završnici pogodivši pregršt pobjednièkih šuteva za svoj voljeni klub. Svi se sjeæamo kako je srušio Knickse u playoffu te godine u poznatoj 3. utakmici u kojoj Pippen nije mogao vjerovati da je Phil nacrtao akciju za našeg velikana. Bullsi su te godine izbaèeni iz utrke za prvaka baš u toj seriji, Knicksi su ih pobijedili u sedmoj utakmici u Madison Square Gardenu.

Antonio Rogulj piše i vlastiti blog kojem možete posjetiti ovdje, ili pak pogledati video zapise na njegovom YouTube kanalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE