Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

1996: Večer kada je Rodman Shaqa “spremio” u džep

Kada je riječ o najboljim obrambenim igračima u povijesti NBA-a, Dennis Rodman je zasigurno jedan od, ako ne i najbolji među njima.

Rodman je bio je jedan od najupečatljivijih NBA igrača, jer nije bio “odlikovan” talentom drugih igrača, ali je bio jedan od najvećih radnika i najstrastvenijih igrača ikada, što mu je omogućilo da bude jedan od najboljih igrača, čak možemo reći, jedan od najvećih ikada.

Savršena predstava njegova srca i snage došla je 1996. godine kada je odlučio preuzeti možda najjačeg igrača u povijesti lige, Shaquillea O’Neala.

Rodmanovi Bullsi igrali su protiv Shaqovih Lakersa u utakmici regularne sezone, a Shaq je u prvom poluvremenu dominirao, postigavši ​​23 poena. Ali u drugoj polovici Phil Jackson odlučio je staviti Rodmana na Shaqa da ga zaustavi.

Dennis je igrao svoju uobičajenu obranu, što je na kraju dovelo do toga da je Shaq bio vrlo frustriran, a Rodmanu je uspjelo potpuno ga izbaciti iz ritma.

Shaq je u 2. poluvremenu postigao samo 4 poena te su Bullsi pobijedili nakon produžetka rezultatom 129-123.

“Dennis je mislio da će uspjeti čuvati Shaqa”, objasnio je Jackson.

Rodman je čak podijelio svoje misli nakon utakmice:

120 milijuna dolara? Nema šanse. Da sam ja vlasnik nikako ne bih platio igrača koji nije “potpun paket”, 120 milijuna dolara. Ne bih to učinio.

To je bio nevjerojatan prikaz obrane, srca i hrabrosti, jer Rodman koji je bio dosta niži i lakši od Shaqa, ne samo da je preuzeo izazov, već je dominirao i pomogao svojoj momčadi da dođe do pobjede. Zato je on bio x-factor te povijesne momčadi Bullsa, bio je čovjek zadužen za obavljanje “prljavog posla”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE