Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Washington Wizardsi slave 30. obljetnicu posjeta Kini

Trideset godina nakon što su Washington Wizardsi, tadašnji Bulletsi, postali prva NBA momèad koja je posjetila Kinu, u klubu planiraju novo putovanje na istu destinaciju.

Washingtonova æe momèad tako posjetiti Kinu izmeðu 5. i 15. rujna, a pored sadašnjih igraèa momèadi poput Carona Butlera i Randyja Foyea, u avionu æe se naæi i neki bivši igraèi poput centra Kuæe slavnih Wesa Unselda, te Gheorgea Muresana, 231 centimetar visokoga rumunjskog centra, jednog od najviših igraèa u NBA ligi svih vremena.

“Mislili smo da je najbolji naèin da obilježimo godišnjicu našeg povijesnog puta u Kinu 1979. godine povratak ondje, jer prije 30 godina bilo je nepojmljivo da jedna NBA momèad putuje preko oceana” rekao je vlasnik Wizardsa Abe Pollin.

Momèad koja je 1979. godine posjetila Kinu otišla je ondje na poziv bivšeg kineskog voðe Denga Xiaopinga kao dio proslave dobrih diplomatskih odnosa izmeðu Washingtona i Pekinga, te je odigrala utakmice protiv kineske reprezentacije i momèadi Narodne oslobodilaèke armije.

Plan novog puta ukljuèuje seriju utakmica, ukljuèujuæi i onu protiv prošlogodišnjeg kineskog prvaka Guangdong Hongyuana, kao i posjete Pekingu, Šangaju kao i djelovima provincije Seèuan, koja je uništena prošlogodišnjim teškim potresom.

Za razliku od prije 30 godina košarka u Kini je procvala uvelike zahvaljujuæi današnjoj NBA zvijezdi Yao Mingu, èlanu Houston Rocketsa. Kineska državna televizija poèela je prikazivati NBA utakmice kasnih osamdesetih, a 2004. godine Rocketsi i Sacremento Kingsi odigrali su ondje prvu utakmicu u sklopu priprema za nadolazeæu sezonu. Danas je Kina veliko tržište za poslove NBA lige, a zemlju posjeæuju redovito najveæe zvijezde poput LeBrona Jamesa ili Kobea Bryanta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE