Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Fantasy kutak

Za sve vas koji ste došli do finala ovogodišnjih liga, čestitke! Ovo je posljednji tjedan fantasy liga i ujedno posljednja kolumna za ovu sezonu pa krenimo redom:

BEKOVI

Toney Douglas (New Orleans Pelicans) – Pelicansi nemaju nikakve šanse više ući u play-off i stoga bi Douglas mogao profitirati. Dvoznamenkast je bio u 9 od zadnjih 10 utakmica, a u tom rasponu je donosio i lijepe brojke u skokovima, asistencijama i ukradenim loptama. U zadnjih 5 utakmica bilježi 13 poena, 4.6 skokova, 4.2 asistencije, 1.6 ukradenih lopti i 1.4 trice za 30 minuta provedenih na parketu. Ako se Norris Cole ikad vrati, njegovi bi prosjeci mogli pasti, ali s obzirom da je i Jrue Holiday shut-down materijal, uz već otpisanog Anthonyija Davisa i vrlo vjerojatno Ryana Andersona, Douglas bi mogao biti dobra opcija do kraja regularnog dijela sezone.

Josh Richardson (Miami Heat) – Rookie ne usporava. Iako je imao lošu utakmicu protiv Pelicansa sa samo 6 poena i 1 skokom, u zadnjih 9 bilježi prosjeke od 15 poena, 2.4 skoka, 1.9 asistencija, 1.2 ukradene lopte i 2.8 trica za 30 minuta u prosjeku na parketu, uz nestvarnih 60.2% šuta iz igre. U slučaju da je slobodan u vašoj ligi, uzmite ga odmah, jer ga treba iskoristiti dok igra na ovako visokoj razini.

J.J. Barea (Dallas Mavericks) – Dok je Deron Williams van parketa, J. J. Barea postaje ozbiljna fantasy opcija. Bilježi 15.4 poena, 2.8 skokova, 4.8 asistencija i 2.2 trice u zadnjih 5 utakmica. Dallas je usporio i ispao je iz prvih osam na Zapadu, ali za Rocketsima zaostaje samo pola utakmice, što znači da bi se Williamsov povratak mogao malo i požuriti, što bi naštetilo Barei.

Sean Kilpatrick (Brookyln Nets) – Bek šuter Netsa je dobrim igrama zaslužio da ga se stavi pod radar. Ne pridonosi ni u jednoj kategoriji osim poena i trica, ali ovaj mjesec to radi jako dobro. U zadnjih 5 utakmica bilježi 15.2 poena i 1.4 trice uz 55% šuta iz igre. Ako vam za sljedeći tjedan treba ovakav šuter, Kilpatrick je čovjek za vas. Uz sve to, ne odmaže ni činjenica da je Brooklyn već negdje oko studenog izgubio sve šanse za doigravanje pa bi Kilpatrick mogao dobiti još više minuta kroz sljedeći tjedan.

KRILA:

P.J. Tucker (Phoenix Suns) – Tuckerovi poeni nisu svemirski, ali zato pridonosi u ostalim kategorijama. U zadnjih 5 utakmica bilježi neatraktivnih 9.4 poena, ali zato hvata 8.2 skoka, dijeli 2.8 asistencija, krade 1.6 lopti po utakmici i blokira njih 0.8. Uz činjenicu da provodi oko 36 minuta na parketu i šutira solidnih 42% iz igre, Tucker bi mogao zabilježiti značajniju ulogu kroz sljedeći tjedan.

Luke Babbit (New Orleans Pelicans) – Ponovno igrač iz ozljedama poharanih Pelicansa. Unatoč katastrofalnoj predstavi protiv Indiane (2 poena, 3 skoka, asistencija i ukradena lopta), Babbit je zabilježio 14-4-5, 23-4-1 i 14-8-0 utakmice, gdje brojevi predstavljaju poene, skokove i asitencije tim redoslijedom. Dok god dobiva minute koje se kreću oko broja 30, Babbit bi mogao nastaviti u ovakvom ritmu do kraja.

Maurice Harkless (Portland Trail Blazers) – Počeo je startati za Trail Blazerse i za 29 minuta u te 3 utakmice postiže 13.3 poena, 6.7 skokova, 0.7 ukradenih lopti i 1 blokadu po susretu. Riskantna opcija, ali s obzirom da je Meyers Leonard izvan parketa sljedećih 6-8 mjeseci, Harkless bi mogao dobiti više prilika nego što je to bilo u dosadašnjem tijeku sezone.

Jerami Grant (Philadelphia 76ers) – S obzirom da je Jahlil Okafor za ovu sezonu završio, Grant se tu ugurao i trenutno bilježi 12 poena, 5.8 skokova, 2.4 asistencije i 2 blokade u zadnjih 5 utakmica gdje prosječno igra 31 minutu. Sixersi ponovno tankaju i vjerojatno će tu Grant imati veliku prednost pred veteranima u liku Carla Landryija i Eltona Branda te će dobiti sve minute koje može podnijeti.

CENTRI:

Jusuf Nurkić (Denver Nuggets) – Dobio je minute i pokazao zašto. Otkad je Kenneth Faried izvan parketa, Nurkić igra na vrhunskoj razini i bio je dvoznamenkast u zadnjih 6 od 7 utakmica. Zadnje dvije utakmice su posebno impresivne, gdje je zabilježio 19 poena, 7 skokova, asistenciju i blokadu protiv Clippersa, a protiv Lakersa je imao 18 poena, 4 skoka, 5 asistencija i 2 blokade. Trenutno bilježi all-around prosjeke i trebalo bi ga se uhvatiti dok je ovako vruć.

Willie Cauley-Stein (Sacramento Kings) – Totalno neatraktivan igrač je postao bitan preko noći. Zadnje dvije utakmice su impresivne, 21 poen i 7 skokova protiv Mavericksa i 26-6 protiv Sunsa su faktori koji pokazuju da bi Cauley-Stein, ako DeMarcus Cousins završi svoju sezonu ranije, mogao biti potpuno oslobođen restrikcije minuta rezeviranih za Cousinsa.

Omer Asik (New Orleans Pelicans) – Davis i Anderson ne igraju, pa Askik bilježi 6.8 poena i 9.4 skoka dok starta za Pelicanse. Nije pouzdana opcija, jer dijeli minute s Alexisom Ajincom, ali dok god je član početne petorke, Asik ima potencijal za odigrati dobru utakmicu sa solidnim double-doubleom, kao što je bio slučaj s Clippersima, kada je zabilježio 15 poena i 14 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE