Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steph Curry izbjegao operaciju

Bez obzira na to što je postigao 40 poena protiv Blazersa i što su Warriorsi vodili u jednom trenutku 3-1 u NBA finalu, Stephen Curry je očito igrao s ozljedom cijelo doigravanje nakon što je pretrpio ozljedu gležnja i istegnuće koljena u prvoj rundi. Iako je imao u prosjeku 25 poena, 5 asistencija i 40% šuta za tri, Curry je nekoliko puta zablistao, ali nije imao eksplozivnosti i punu mogućnost da se odvoji od igrača što ga je činilo posebnim cijelu godinu.

Ozljeda je bila ozbiljna toliko da je Curry odlučio ne igrati za SAD na Olimpijskim igrama ovo ljeto, te je rekao za San Francisco Chronicle na Tahoeu turniru za slavne, kako se brinuo da će morati ići na operaciju. Na svu sreću, dvostruki MVP neće trebati pod nož.

Sve je poprilično dobro“, rekao je Curry. „Nisam trebao operaciju ili slično, tako da je samo odmor i onda povratak na treninge. Moje ne igranje na Olimpijskim pomaže…“

Da, bio sam zabrinut (zbog operacije). Ne znaš u kojoj mjeri je ta ozljeda, hoćeš li pogoršati ako budeš igrao doigravanje.“

Ovo znači da nema brige da će Curry biti spreman za trening kamp, te će se više komentirati je li ta ozljeda bila glavni razlog njegovih lošijih igara ili Curry jednostavno se nije mogao prilagoditi obranama koje su protivničke momčadi igrale na njemu.

Ali gledajući samo Curryja, očito je kako to nije bio isti igrač. Igrač koji je zabio 402 trice, s kojim je srušio NBA rekord (koji je sam postavio godinu prije). Curry je izgubio 23 lopte u 2015., uspoređujući s 62 u 2016 u tri utakmice manje. Nije bio isti igrač, ali ako ništa dobar razlog kojem možemo vjerovati da će se vratiti na staro je kad pođe pisati novu povijest s Kevinom Durantom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE