Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

29.10.2003: Impresivni debi jednog od najboljih NBA igrača svih vremena

On je izuzev Kobeja Bryanta vjerojatno igrač kojeg su najčešće uspoređivali s Michaelom Jordanom. Njegovo ime je Lebron James, čije NBA putovanje je počelo na današnji dan prije 17 godina, kada je u dresu Clevelanda debitirao protiv Sacramento Kingsa.

LeBronovi Cavaliersi su tu utakmicu izgubili rezultatom 106:92, ali je “Kralj” James ispisao povijest već u prvoj utakmici. Ljudi se sjećaju ukradene lopte i zakucavanja, a neki pamte debi Lebrona Jamesa po impresivnim brojkama od 25 poena, devet asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte. Vjerojatno se oni dobrog pamćenja sjećaju da utakmica nije počela u predviđeno vrijeme, jer su New York i Orlando igrali produžetak, a ESPN nije htio da obožavatelji i općenito publika propuste ni sekundu prvog nastupa Lebrona.

Ušao je u povijest kao jedini igrač koji je imao najmanje 25 poena, pet skokova, pet asistencija  i četiri ukradene lopte u NBA debiju. James je u rookie sezoni bio na prosjeku od 20,9 poena, 5,5 skokova te 5,9 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE