Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Irving sredio Atlantu, Warriorsi bolji od Miamija

U noći s ponedjeljka na utorak u NBA ligi su odigrana tri susreta. Boston je teže od očekivanog svladao Atlantu, dok su aktualni prvaci Golden State Warriorsi unatoč lošoj šuterskoj večeri najvećih zvijezda nadigrali Miami Heat.

Atlanta Hawks – Boston Celtics 107:110

Vodeća momčad Istoka teže je od očekivanog svladala posljednju momčad konferencije, koja je nakon iznenađenja koje je izvela protiv Clevelanda umalo isto ponovila protiv Celticsa. Boston je u Atlanti ipak slavio 110:107, a najzaslužniji za takav rasplet bio je Kyrie Irving koji je Hawksima utrpao 35 koševa. Utakmica je cijelim tijekom bila u egalu, na poluvremenu je rezultat bio izjednačen (54:54), u trećoj dionici Boston preuzima inicijativu u svoje ruke i dobiva četvrtinu 28:21, no početkom četvrte istom mjerom uzvraćaju Hawksi. Razdoblje solidne obrambene igre i pametnih napadačkih akcija rezultiralo je vodstvom Atlante 103:101 nakon što je Delaney dvije minute prije kraja pogodio oba slobodna bacanja. Ipak, u sljedećem napadu Irving pogađa tricu za vodstvo Kelta 104:103, vodstvo koje do kraja susreta više nisu ispuštali. Uz Irvinga u Bostonu su najučinkovitiji bili Jayson Tatum s 21 košem i Al Horford koji je umalo ostvario triple-double (15 koševa, 9 asistencija, 9 skokova). Atlantu je s 23 koša predvodio Denis Schröeder.

Golden State Warriors – Miami Heat 97:80

Aktualni prvaci lige svladali su Miami Heat unatoč tome što su glavne zvijezde momčadi imale šutersku večer za zaborav. Nije pobjeda Dubsa ni u jednom trenutku bila upitna, utakmicu su prelomili već u drugoj četvrtini koja je završila rezultatom 28:16 u njihovu korist, no bilo je pomalo neobično vidjeti kako šut neće pa neće svemoguće Curryja (5/19), Thompsona (5/15) i Duranta (5/13). Potonji je ipak bio najbolji pojedinac utakmice, KD je zabio 21 koš uz osam skokova i šest asista, no 10 od tih poena zabio je s linije slobodnih bacanja. Curry je dodao 16, a Thompson 13. Kod Miamija najbolji strijelac je bio James Johnson sa 21 pogotkom, dok je Goran Dragić zabio 19.

U trećoj utakmici večeri Brooklyn Netsi su na gostujućem terenu s 98:92 svladali Phoenix Sunse. Istaknula se kolektivna igra i obrambena reakcija u momčadi Netsa, koju je predvodio D’Angelo Russell s 23 koša, od kojih je njih 13 zabio u posljednjoj četvrtini prelomivši time utakmicu. Uz to je imao i osam asistencija. Phoenix je predvodio T.J. Warren s 20 koševa.

Svi rezultati:

Atlanta Hawks – Boston Celtics 107:110
Golden State Warriors – Miami Heat 97:80
Phoenix Suns – Brooklyn Nets 92:98

Latest Posts

NE PROPUSTITE