Wednesday, December 6, 2023

ZADNJE OBJAVE

Dario Šarić: “Sustav kvalifikacija za svjetsko prvenstvo nema nikakvog smisla”

Dario Šarić je izjavio da mu sustav kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u košarci “nema nikakvog smisla”, nakon što je Hrvatska izgubila šanse za plasman u petak.

S obzirom na brojne utakmice tijekom FIBA-inog novog sustava, mnogi vrhunski NBA i euroligaški igrači bili su uglavnom nedostupni.

“S onom vrstom kvalifikacijskog windowa gdje NBA i euroligaški igrači ne mogu igrati se ne slažem, mogu reći da to za mene nema nikakvog smisla”, rekao je Šarić nakon što je pomogao Minnesoti pobijediti New York rezultatom 115-104.

Šarić se nadao da će ponovno predstavljati Hrvatsku ovog ljeta. Rekao je da je Hrvatska možda trebala ranije “obaviti posao” u kvalifikacijama, to jest u razdoblju izvan sezone kada su i NBA igrači mogli sudjelovati.

“Naravno da nam se taj sustav nije svidio”, rekao je o sustavu kvalifikacija. “Vi igrate ovdje u NBA, a u isto vrijeme imate i kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo. Očito je da je svjetsko prvenstvo način da se kvalificirate na Olimpijske igre, a vi nemate priliku predstavljati svoju zemlju. To je razočaravajuće i sustav ne funkcionira najbolje za nas, za moj tim.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE