Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

39 koševa i 17 skokova Lovea, Thunder bolji od prvaka

Sjajni krilni centar Minnesota Timberwolvesa Kevin Love predvodio je svoju momèad do tijesne domaæe 95:94 pobjede protiv LA Clippersa novim double-double uèinkom.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Love (39)
  • Asistencije: John Wall (14)
  • Skokovi: Ersan Ilyasova (18)
  • Ukradene lopte: Rodrigue Beaubois (3)
  • Blokade: Serge Ibaka (6)

Nakon što je ubacio 42 koša Portlandu, Kevin Love je Clippersima ubacio 39 koševa uz 17 skokova i pobijedio u borbi pod koševima Blakea Griffina, te postao je prvi igraè u povijesti NBA lige koji je u dvije uzastopne utakmice ubacio najmanje 35 koševa uz 10 skokova, te pritom pogodio pet trica.

Chris Paul imao je 4,8 sekundi prije kraja priliku trima slobodnim bacanjima odvesti utakmicu u produžetak, ali je promašio posljednje, nakon èega je Ricky Rubio uhvatio skok i utakmica je bila završena.

Derrick Williams ubacio je 13 koševa ušavši s klupe, dok je Darko Milièiæ, koji je zapoèeo u startnoj petorci umjesto ozlijeðenog Nikole Pekoviæa, ubacio 13 koševa. Kod Clippersa, kojima je tri od ukupno 14 ovosezonskih poraza nanijela upravo Minnesota, najbolji je bio Blake Griffin s 26 koševa i 12 skokova. Mo Williams je dodao 19 koševa, dok je Paul ubacio 18 za poraženu momèad.

Oklahoma City savladala je na domaæem parketu Dallas Maverickse 95:91 nošena uèinkom Russella Westbrooka koji je ubacio 24, te Kevina Duranta koji je zabio 22 koša. Zabila je Oklahoma posljednjih osam koševa na susretu i produljila svoj niz domaæih pobjeda na brojku 13. Španjolski reprezentativac Serge Ibaka èinio je ono što najbolje zna, igrao dobru obranu, pa je tako skupio šest blokada, uz 8 koševa i 7 skokova.

U redovima aktualnih prvaka najbolji je bio Dirk Nowitzki s 27 koševa, Jason Terry ubacio je 18, a Shawn Marion 10 uz 10 skokova.

Orlando Magic slavio je na gostovanju kod Toronto Raptorsa 92:88 nošen na krilima Dwighta Howarda koji je ubacio 36 koševa uz 13 skokova. Ryan Anderson dodao je 19 uz 13 skokova, a Magic je pobijedio deveti put u posljednjih 12 susreta.

DeMar DeRozan zabio je 23 koša za Raptorse koji ne znaju za dvije uzastopne pobjede od 25. sijeènja ove godine kada su u dvije veèeri savladali Phoenix i Utah.

Chicago Bullsi lako su se obraèunali s Indiana Pacersima za svoju sedmu uzastopnu pobjedu. Bilo je 92:72 u èikaškom United Centeru, a “bikove” je predvodio Luol Deng s 20 koševa. Derrick Rose dodao je 13 koševa uz 9 asistencija, dok je Joakim Noah skupio èak 17 skokova. Inaèe, Bullsi su potpuno nadskakali Pacerse (60-32) zbog èega su ujedno i došli do tako lake pobjede.

Kod Pacersa, èiji je pobjednièki niz zaustavljen na brojci šest, najbolji je bio Paul George s 21 košem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE