Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

42 koša Bryanta, novi poraz Miamija

U treæoj uzastopnoj utakmici najbolji košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant zabio je 40 ili više koševa. Ovoga puta ubacio je 42 Cleveland Cavaliersima za domaæu pobjedu 97-92.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (42)
  • Asistencije: Deron Williams (14)
  • Skokovi: Samuel Dalembert (16)
  • Ukradene lopte: George Hill (5)
  • Blokade: Bismack Biyombo (5)

Lakersima je to bila peta uzastopna pobjeda i osma uzastopna u Staples Centeru od Božiæa. Pau Gasol ubacio je 19 koševa uz 10 skokova, Andrew Bynum zabio je 15 koševa uz 11 skokova, dok je iskusni playmaker Derek Fisher uknjižio 10 asistencija.

Bryantu je ovo bila 110. utakmica u karijeri sa 40 ili više ubaèenih koševa, a ispred njega samo su Wilt Chamberlain i Michael Jordan. Takoðer, ubacio je 40 ili više po prvi put od ožujka 2007. godine kada je išao pet puta zaredom preko “magiène” brojke.

U redovima Cavaliersa najefikasniji sa 21 košem bio je Kyrie Irving.

Za razliku od Lakersa koji su u pozitivnom nizu, Miami Heat je u negativnoj seriji i treæi uzastopni poraz doživio je na gostovanju kod Denvera u Pepsi Centeru. Na kraju su Nuggetsi slavili 117-104 predvoðeni Tyom Lawsonom koji je po povratku od ozljede desnog stopala ubacio 24 koša.

Denver je imao šestoricu dvoznamenkastih po broju ubaèenih koševa, a istaknuli su se Nene sa 17 koševa i 12 skokova, Timofej Mozgov sa 12 koševa i 8 skokova, te Rudy Fernandez sa 15 koševa.

Miami, koji je poražen na gostovanju kod Denvera u posljednjih deset susreta, predvodio je LeBron James sa 35 koševa. Dwyane Wade ubacio je 12 koševa prije nezgodnog doskoka na gležanj desne noge prilikom pokušaja blokiranja šuta sedam minuta i 24 sekunde prije kraja susreta. Ostao je ležati na parketu nekoliko trenutaka, nakon èega je odšepao do klupe i nije se više vratio u igru.

Derrick Rose vratio se nakon jedne utakmice pauze (zbog ozljede nožnog palca) i predvodio svoje Chicago Bullse do gostujuæe 88-79 pobjede nad Boston Celticsima. Celticsi su uspjeli zaostatak 52-33 s poluvremena smanjiti na samo poen zaostatka (67-66) tricom Mickaela Pietrusa deset minuta prije kraja, ali potom su promašili sljedeæa dva napada, dok je Rose ubacio èetiri koša.

Pored Rosea kod Bullsa se istaknuo Luol Deng sa 21 košem i 16 skokova, dok su kod Celticsa najbolji bili Ray Allen sa 16 koševa i Rajon Rondo sa 14 koševa i 11 asistencija.

Dallas Mavericksi lako su se kod kuæe obraèunali sa Milwaukee Bucksima i slavili su uvjerljivu pobjedu rezultatom 102-76. Aktualnim prvacima ovo je bila èetvrta uzastopna pobjeda ukupno i peta zaredom kod kuæe, a njihov najefikasniji igraè u susretu bio je Jason Terry sa 17 koševa. Vince Carter zabio je 16, od èega 11 u prvih šest i pol minuta susreta. Dirk Nowitzki ubacio je 11 koševa èime je probio granicu od 23.000 koševa u karijeri. Kod Milwaukeeja najbolji sa 19 koševa bio je Brandon Jennings.

San Antonio Spursi upisali su u osmoj ovosezonskoj domaæoj utakmici i osmu pobjedu. Ovoga puta na parketu AT&T Centera pao je Portland rezultatom 99-83. Tony Parker ubacio je 20 koševa uz 9 asistencija, dok je Tiago Splitter dodao 14 koševa za pobjednièku momèad. Kod Portlanda, kojem se u ovom susretu ozlijedio veteran Marcus Camby (gležanj), najefikasniji sa 29 koševa bio je LaMarcus Aldridge.

Latest Posts

NE PROPUSTITE