Thursday, May 9, 2024

ZADNJE OBJAVE

76ers: Okafor sretan što ostaje član Sixersa

Philadelphia 76ers je dolaskom Darija Šarića postala ekipa pod povećalom čiji se nastupi prate iz utakmice u utakmicu i čiji se izostanci pomno prate s obzirom na proces koji najavljuju, a rezultate očekuju i njihovi navijači.

Mazohistične ozljede visokih pickova, od Embiida, Simomnsa, do Noela i Okafora obilježile su franšizu posljednjih nekoliko godina, no isti ti igrači su zalog za bolju budućnost. Od spomenutih otišao je samo Noel, ali su zato ove godine opet bili glavni na draftu, i kao prvi pick uzeli Markellea Fultza, na poziciji playmakera, te doveli iskusnog J.J. Redicka, na poziciji dva, i Amira Johnsona na četvorki kao backup našem Šariću.

Jahlila Okafora uhvatili su u Philadelphiji gdje je izjavio kako je usprkos svim tračevima, gdje su ga preselili već kroz pola lige, presretan što čeka početak sezone kao igrač Sixersa.

“Što se tiče glasina sve što znam je da sam član Sixersa, i presretan sam. Mjesto je odlično, s trenerima i suigračima se osjećam super.”

Nekadašnji treći pick odigrao je u NBA svega 103 utakmice, zbog problema s desnim koljenom. Općenito je već poznato da Jahlil loše zatvara reket, ne vrijedi za bolje obrambene centre na low-postu, dok jedino solidno djeluje na weak strani.

No, konačno je zdrav, pa i trenutni prosjek od 14,7 poena, 6 skokova 1,1 blokade po susretu ne djeluje loše. Ali ako žele navijači Sixersa ubrzati taj proces, uz Embiida potreban će biti i čvršći Okafor. Zajedno s Richaunom Holmesom, dovoljno je to dobar ulog za centarsku budućnost kluba. Naravno, uz Embiida kao vodećeg.

Latest Posts

NE PROPUSTITE