Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

76ersi došli do nove pobjede, Green srušio Bullse

Kada imate probleme u svojoj momčadi onda samo dogovorite utakmicu s Pistonsima, može sve u Detroitu, te će vaši problemi magično nestati. To se dogodilo i 76ersima, imali su lijepo gostovanje u The Palace of Auburn Hills-u, te su nakon produžetaka osigurali drugu pobjedu u sezoni 108:101 i tako se približili Detroitu koji ima čak tri, a i 11 poraza u nizu. Slična je situacija s igračima, ako vas trener pošalje na parket, a ne dao Bog da ste visoko krilo koje može pogodit trice onda vam se piše jedan lijepi uspjeh, te je tako Robert Covington odigrao utakmicu karijere s 25 poena, a Michael Carter – Williams je ubilježio 20 poena, 8 skokova, 15 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Josh Smith s 23 poena, 8 skokova i 7 dodavanja, te Kyle Singler s 21 poenom.

U vrijeme borbe dva tankera krenula je utakmica Warriorsa i Bullsa u United Centru. Gosti su odlično otvorili meč i imali su vodstvo od 12 poena nakon završetka prvog poluvremena, da bi u trećoj dionici Bullsi sve nadoknadili. Međutim, tada na scenu stup Draymond Green (najjači kandidat za igrača koji je najviše napredovao uz kolegu iz suprotnog tima) i osigurava 12 uzastopnu pobjedu svojoj momčadi 112:102. Green je izbombardirao Bullse s 31 poenom uz 7/13 za tri poena, a Klay Thimpson je dodao 24 poena, dok je Stephen Curry završio s 19 poena. Bullse je vodio Jimmy Butler s 24 poena, a Pau Gasol je ubilježio monster double double s 22 poena i 20 skokova.

Žalosno je za Sunse što nisu iskoristili najgoru utakmicu sezone Jamesa Hardena (15 poena, 12 skokova i 7 dodavanja uz šut 5/21) jer nisu u stanju pokriti šut za tri poena nakon njegovo prodora prema košu, te je to rezultiralo s 11 pogođenih trojki iz 27 pokušaja što je bilo dovoljno za uspjeh 100:95. Najefikasniji su bili povratnik Patrick Beverly i Trevor Ariza s po 19 poena. Prvi strijelac Sunsa bio je Eric Bledsoe s 23 poena i odličnom obranom na spomenutom Hardenu.

Spursi su bez ikakvih problema stavili problem Timberwolves pod zaključen, pobjeda 123:101. Odigrali su susret bez prva dva beka, Tony Parker i Manu Ginobili su imali problema s manjim povredama. Došlo je vrijeme da se Marco Belinelli uključi u sezonu, utakmicu je završio kao prvi strijelac s 20 poena i 6 asistencija, a još je šest igrača ostvarili dvoznamenkasti broj poena. Kod gostiju se na divno iznenađenje istaknuo rookie Zach LaVine s 22 poena i 10 asistencija, te Shabazz Muhammad s 20 poena.

Momčad Magica je zahvaljujući Tobiasu Harrisu i njegovih 27 poena svladala Kingse na gostovanju 105:96. Moram reći da Kingsi su bez glavnog igrača u oba pravca, DeMarcusa Cousinsa, te je u tim trenucima teško očekivati njihov uspjeh jer u njegove cipele uskače Ryan Hollins. Međutim, istaknuo se Darren Collison s 22 poena i samo potvrđuje koliko je bio dobar potez Kingsa u ljetnom prijelaznom roku.

Posljednja utakmica večeri je dala sudar dva odlična visoka krila, Anthony Davis vs Blake Griffin. Obojica su odigrala odličnu utakmicu samo je Blake imao puno bolju potporu suigrača (dvojica preko 20 poena) za uspjeh 120:100. Griffin je susret završio s 30 poena, 7 skokova i 5 dodavanja, dok su J.J. Redick i Jamal Crawford izraketirali goste s 20 odnosno 21 poenom, te još dodamo Chrisa Paula s 18 poena i 16 asistencija, pa Vam je jasno o kakvoj se potpori radi. Prva obrva lige Davis je došao do 26 poena, a prvi idući je bio Ryan Anderson sa 16 poena s klupe.

NAJBOLJI STRIJELAC – Draymon Green 31 poen
NAJBOLJI SKAKAČ – Pau Gasol 20 skokova
NAJBOLJI ASISTENT – Chris Paul 16 dodavanja
NAJBOLJ KRADLJIVAC – Draymond Green, Thaddeus Young 4 ukradene lopte
NAJBOLJI BLOKER – DeAndre Jordan 5 blokada

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE