Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

76ersi odlučili tko je njihov prvi izbor na draftu

Ako je uopće postojala sumnja u vezi odabira Philadelphia 76ersa na ovogodišnjem draftu, ona je večeras otklonjena. Naime, kako prenosi Chris Haynes iz Plain Dealera, službenici 76ersa su informirali Bena Simmonsa da će on biti njihov prvi izbor u četvrtak navečer.   Novinar ESPN-a, Brian Windhorst potvrdio je tu informaciju nešto kasnije. Haynesov i Windhorstovi članci neće iznenaditi mnogo navijača, budući da u protekloj godini nije postojala sumnja da će netko drugi osim Simmonsa biti izabran kao prvi pick.

No, dok Simmons baš i nije univerzalno označen kao vrhunski draft prospekt od strane analitičara, smatran je sigurno najvećim talentom u svojoj klasi. U svom posljednjem poretku odabira na draftu, ESPN-ov Chad Ford, naglasio je da je bivša zvijezda LSU uložila dosta vremena na razvoju različitih aspekata svoje igre:

Simmons je proveo protekla dva mjeseca van svjetla reflektora i bez distrakcija, što bi se moglo uveliko isplatiti. Prisustvovao sam jednom od njegovih treninga u Clevelandu, te mogu reći da je dodao snagu, poboljšao svoj skok šut i generalno mnogo radio da bi bio što spremniji za Ljetnu ligu.”

Keith Pompey iz Philadelphia Inquirera, danas je prenio da je Simmons boravio u Philadelphiji i da je odradio trening sa Sixersima.

Sama ekipa predstavlja brod koji tone već godinama, zabilježivši omjer 47-199 u prethodne tri sezone. Ovo je jedina situacija u tijeku ovog procesa da će Sixersi birati prvi. Simmons će biti novo lice košarke u Phili, što predstavlja veliko breme za bilo kojeg igrača, a posebno za jednog devetnaestogodišnjaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE