Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Aaron Brooks najviše napredovao

Playmaker Houston Rocketsa Aaron Brooks dobitnik je nagrade za igraèa koji je najviše napredovao, objavila je NBA danas.

Ova nagrada se daje igraèu koji je pokazao znaèajan napredak u igri u odnosu na prethodnu sezonu. Brooks je dobio 403 od moguæih 615 glasova, ukljuèujuæi 62 glasa za prvo mjesto. Glasaè su razni sportski novinari i komentatori u SAD-u i Kanadi. Iza Brooksa se našao Kevin Durant (17 glasova za prvo mjesto) te George Hill (7 glasova za prvo mjesto).

Brooks je ove sezone ostvarivao rekorde karijere u koševima po utakmici (19,6), asistencijama (5,3) i skokovima (2,6). U odnosu na prošlu sezonu, prosjek koševa je podigao za 8,4. Takoðer, postao je 6. igraè u NBA povijesti koji je u jednoj sezoni postigao minimalno 200 trica uz 400 asistencija. Postavio je rekord franšize za trice u jednoj sezoni s 206 pogoðenih. Dobitkom ove nagrade, Brooks je postao drugi igraè iz D-Lige uz Bobby Simmonsa koji je primio ovu nagradu. U svojoj rookie sezoni Brooks je nastupao za Rio Grande Viperse.

Sponzor ove nagrade je Kia Motors, koja æe donirati 2011 Kia Sorento CUV Brooksovom “Girls and Boys Club of Greater Houston” fondaciji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE