Thursday, May 2, 2024

ZADNJE OBJAVE

Aco Petrović o tradeu Netsa:”Košarka se još uvijek igra s jednom loptom? “

Gost Podcast inkubatora bio je aktualni brazilski izbornik Aco Petrović koji je pričao o planovima  s Brazilcima, NBA ligi, hrvatskoj reprezentaciji, Ciboni, ali i brojnim drugim temama…

Petrović se osvrnuo na trade Hardena u Brooklyn Netse.

„Kada sam vidio to, na svome twitter računu sam sve prokomentirao u tri rečenice: Da li sam ja nešto noćas prespavao? Košarka se još uvijek igra s jednom loptom? Durant, Irving i Harden zajedno, kako je to moguće? U prošlosti su formirane razne velike trojke, ali obavezno je jedan od njih bio centar, to ovdje nije slučaj.“ – bio je slikovit Aco.

Kao izbornik Hrvatske ostvario je plasman na Olimpijske igre u Riju 2016., prisjetio se kako je otpisana hrvatska reprezentacija osvojila predolimpijski turnir u turniru.

„Vožnja busom s turnira iz Torina je nezaboravljiva. Kad vi vidite igrače toliko zadovoljne, tu pozitivu. Bio sam svjestan da se događa nešto veliko. Jedan detalj, ta utakmica se igrala 10. srpnja 2016. u Torinu, zapamtio sam to iz nekih osobnih razloga, a par minuta prije izlaska na zagrijavanje  uzeo sam flomaster i onu veliku ploču. Na nju sam napisao sljedeće: 20. srpnja je okupljanje u Sv. Martinu. Mene igrači gledaju, nikome nije jasno što pišem. Oni tog trenutka shvaćaju da imaju deset dana pauze do sljedećeg okupljanja ako pobjede. Koja je to erupcija urlika bila… Kad vidiš tu homogenost, znaš da si na pravom putu.“ – pričao je u jednom dahu.

Objasnio je bivši hrvatski izbornik i zašto na EuroBasketu 2017. godine nije postignuta takva atmosfera i rezultat kao na Olimpijadi godinu dana ranije.

„Sjajne role su u 2016. godini imali Luka Babić, Mario Hezonja i Miro Bilan. Za Babića mi je strašno žao jer je ušao u seriju ozljeda, Hezonja je imao problema, a Bilan me nazvao dva dana prije početka priprema i on kaže: “Treneru ja ne bih, ne znam…“ Nisam shvatio u čemu je problem, dao sam mu da igra u petorci godinu prije, ali čovjek je jednostavno odustao.“

Aco je otkrio i jedan detalj o kojemu nitko do sada nije pričao.

„Roko Ukić je poderao kvadriceps, a meni je rekao da je spreman, iako je bio na možda 50%, međutim, on je toliko htio biti dio tog kolektiva da ga nitko nije mogao spriječiti. U jednom trenutku dvoboja protiv Crne Gore došlo je do verbalnog konflikta Ukića i Stojka Vrankovića. Poslije utakmice su me dočekali Joke, Stojko i Dino i rekli da stoje iza mene ako ja pošaljem kući Roka Ukića. Ja sam to odbio, a paradoks cijele situacije je da im upravo danas Ukić ponovno vodi ovu mladu reprezentaciju na parketu.“ – rekao je Petrović.

Cijeli podcast pogledajte: OVDJE. 

Latest Posts

NE PROPUSTITE