Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Adam Silver: Pregovori su u tijeku

Komesar lige, Adam Silver, izjavio je da su čelništvo lige i predstavnici igrača veoma blizu dogovora za novi kolektivni ugovor ali i da stvar još nije riješena.

Mnoga medijska izvješća nagađaju da su glavni detalji ugovora već fiksirani.

Novinski članci nisu daleko od istine, ali još jednom napominjem da su pregovori u toku“, rekao je Silver za ESPN.

Mislim da smo imali veoma produktivne sastanke, te je sjajno što obje pregovaračke strane sjedaju za stol u partnerskom dugu i s mišlju da se stvari u ligi trenutno odvijaju veoma dobro. Kao što sam već spomenuo, imali smo ogroman priliv novca od novog televizijskog sporazuma i mislim da je obostrano shvaćeno da će krivica u slučaju izostanka dogovora ići na dušu i jednima i drugima, s obzirom na količinu novca koju dijelimo između timova i igrača.“

Razgovori su veoma produktivni. Paraf izostaje, ali se razumijemo oko ključnih stvari. Mislim da će pregovori trajati još par tjedana, te sam veoma optimističan. Mislim da je Michele Roberts, koja zastupa igrače, nastupila sa stavom koji bi imale i same zvijezde – idemo na posao!“

Novi televizijski ugovor NBA stupio je na snagu početkom sezone, što je značajno povećalo prihode lige.

Kada je riječ o detaljima novog CBA, uprava lige i Nacionalna asocijacija košarkaša navodno rade na sklapanju sedmogodišnje suradnje, s obostranom opcijom za izlazak nakon šest godina. Po tome bi trebali imati sezone bez lockouta barem do 2022. godine.

Novi ugovor, po sklapanju, stupa na snagu od sezone 2017-18, a tekući sporazum je dogovoren u prosincu 2011. godine nakon lockouta; potpisan je na deset godina uz opciju izlaska nakon pet.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE