Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Adam Silver: Želimo skratiti završnice utakmica

Adam Silver i NBA žele ubrzati krajeve utakmica s ciljem zadržavanja mlađe publike koja prema Silveru ima kraći fitilj i nije posebno zainteresirana za duge završnice.

To je nešto na što, prema onome što znam, svi sportovi stavljaju fokus, a to su format utakmice i sama dužina trajanja cijele utakmice”, izjavio je Silver.

Očigledno je da ljudi, a posebno mlade generacije imaju kraće raspone pažnje i ne zanimaju ih duge završnice. To je nešto na sto NBA mora uzeti u obzir kao poslovnu odluku.”

Zadnje 24 sekunde ovotjedne utakmice između Houston Rocketsa i Oklahoma Thundera trajale su ukupno 9 minuta, sto je potaknulo niz pitanja o zanimljivosti ovakvih završnica.

“Nekada je to izuzetno zanimljivo, nekada nije. Mi ćemo definitivno razmotriti format završnice utakmica. Posebno zadnje 2 minute”, nastavio je Silver.

Prvi čovjek lige dodao je još da službeni NBA odbor za natjecanje vodi računa o ovakvim situacijama i uredno informira vlasnike lige s činjenicama o potencijalnom problemu.

To su stvari koje detaljno pratimo. Mi seciramo svaku utakmicu. Točno znamo koliko traju posjedi i napadi, a imamo i uvid u gledanost za svaku minutu utakmice. Tako vrlo lako možemo utvrditi u kojem trenutku gledatelji gube zanimaciju.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE