Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Agonija Lakersa traje, Carmelo s 45 poena srušio Netse

U noći s utorka na srijedu odigrano je pet utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, a najuzbudljivije bilo je u Brooklynu gdje su domaći Netsi prokockali veliko vodstvo protiv gradskog rivala New York Knicksa.

Pred kraj prve četvrtine Brooklyn je tricom Joea Johnsona poveo s ogromnih 26:9, ali se prednost istopila već do poluvremena na koje se otišlo s tek +4 u korist Netsa (53:49). Knicksi su još jednom pokazali koliko su dobri tricaši kada su ubacili fenomenalnih 50 posto lopti iza linije tri poena (14/28).

Carmelo Anthony bio je nevjerojatan. Krilni igrač New Yorka ubacio je 45 poena, te upisao pet skokova i tri asistencije. Iz igre je gađao 15/24, a iza linije tri poena 5/7.

No, završna lopta, pri rezultatu 97/97, nije išla u njegove ruke, već u ruke iskusnog Jasona Kidda, koji pogađa tricu uz iznuđeni prekršaj Jerryja Stackhousea. Kidd je promašio slobodno bacanje, pa je Brooklyn dobio priliku da utakmicu odvede u produžetak. Međutim, najprije Gerald Wallace, a potom Deron Williams promašuju tricu za poravnanje.

New York je u konačnici slavio sa 100:97, čime je uzvratio Brooklynu za poraz 26. prošlog mjeseca u ovoj istoj dvorani (96:89).

Agonija Los Angeles Lakers se nakon utakmica protiv Oklahome City Thundera i Utah Jazza nastavila i protiv slabašnog Clevelanda. “Jezerčani” su kod Cavaliersa upisali treći uzastopni poraz (100:94) i 13. ove sezone u 22. utakmici, unatoč čak 42 poena Kobea Bryanta.

Nakon što je shvatio da neće dobiti praktički nikakvu pomoć od svojih suigrača, Bryant je odlučio uzeti stvari u svoje ruke, pa je ispalio čak 28 lopti iz igre, od čega je pogodio 16. Upisao je Bryant i pet skokova te dvije asistencije u noćašnjem susretu.

Pitanje je kako bi utakmica završila da se u istoj na parket, u redovima domaćina, nije vratio Kyrie Irving, koji se nakon manje od mjesec dana oporavio od ozljede prsta ruke, te je ubacio 28 poena, upisao šest skokova i 11 asistencija. Isti broj poena ubacio je i C. J. Miles, a Cleveland je pobjedom stigao do tek broja pet u sezoni, uz 17 poraza.

Od ostalih utakmica izdvojimo sedmu uzastopnu pobjedu Los Angeles Clippersa kod Chicago Bullsa 94:89, te prvu gostujuću pobjedu sezone Washington Wizardsa kod New Orleansa 77:70.

Clippersi nisu slavili u sedam utakmica zaredom punu 21 godinu. Double-double učinak Blakea Griffina (22 poena, 10 skokova) svakako je pomogao Clippersima da se domognu 15. pobjede sezone u United Centru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE