Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ainge: Izabrali bi Tatuma i prvim izborom

Danny Ainge, GM Celticsa i čovjek u kojega su, u zadnjih par godina u vrijeme NBA drafta uperene sve oči košarkaškog svijeta, nakon što je zamijenio svoj prvi pick za treći pick i nekoliko budućih ustupaka, i nakon što je taj treći pick iskoristio da bi izabrao zvijezdu Dukea, Jaysona Tatuma, izjavio bi da bi Tatuma svejedno uzeo i kao broj jedan.

Da, izabrali bi Tatuma i kao broj jedan”, izjavio je Ainge za lokalne medije.

Ovogodišnji draft je bio dosta izjednačen, pet, šest igrača nam se svidjelo. Bilo je dosta teško donijeti odluku. Stvarno je bilo dosta igrača koji su nam se svidjeli.”

Tatum se po mnogima smatra kao najbolji napadač na draftu, povlače se usporedbe s Paulom Pierceom i Carmelom Anthonyem zbog odlične igre jedan na jedan i mogućnosti da postiže koševe iz svih pozicija. Uz Josha Jacksona koji je otišao u Phoenix kao četvrti izbor, Tatum je smatran kao najbolji all-round izbor ove godine.

Iako je Ainge zbog dobrog poslovanja zadnjih par godina proglašen čarobnjakom draft izbora, ipak još nije uspio uhvatiti pravog franchize igrača na kojemu će moći graditi budućnost kluba. Po nekim analitičarima Bostonov ukupan posao nakon drafta ocijenjen je dosta slabo, jer po mnogima je Ainge ipak trebao uzeti Markellea Fultza koji ipak slovi kao najtalentiraniji igrač u generaciji, a kojega je Boston prepustio procesu u Philadelphiji.

Vrijeme će pokazati, Ainge u Tatumu vidi novog Piercea što je samo po sebi dovoljno da bi ušli u koncepcijski rizik. Pritisak je ipak na Aingeu. Da li je potencijalno pogurao Philadelphiju i samome sebi zakomplicirao život ili ne? Svakako se radujemo jačanjem rivalstva na Istoku kojemu je to hitno potrebno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE