Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Al-Farouq Aminu novi igrač Trail Blazersa

Dobili smo prvi prelazak tokom ovogodišnjeg free agency perioda. Al-Farouq Aminu, još uvijek službeno član Dallas Mavericksa, u načelu se dogovorio sa Portland Trailblazersima koji su mu ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan $30 milijuna.

24-godišnje krilo s Wake Foresta (odakle je naravno i Tim Duncan) svoju karijeru je počelo u Clippersima koji su ga birali kao osmog izbora na draftu 2010. a bio je dio ogromne razmjene koja je All-Star razigravača Chrisa Paula poslala u Clipperse. Sljedeće tri sezone proveo je New Orleansu (dvije u Hornetsima, jednu u Pelicansima), a svoju zadnju sezonu proveo je u Dallasu gdje je potpisao 1+1 ugovor gdje je ta druga godina bila player opcija. Odlučio je da istu ne uzme, jer bi dobio “samo” 1 milijun dolara, a ovako će od Blazersa dobiti preko $7 milijuna u svakoj od četiri godine.

U Dallasu je igrao mnogo manje nego u Pelicansima, pa mu tako per-game brojevi izgledaju slabo, ali ako pogledamo per 36 minutes brojeve, Aminu bi bio vrlo blizu double-double učinka u prosjeku. Za vjerovati je da će u Portlandu mijenjati Nicolasa Batuma koji je otišao u Charlotte, a tu će se vjerojatno vratiti u startnu petorku nakon što je u Dallasu počeo samo tri od ukupno 74 odigrane utakmice.

Njegova konkurencija bio je tek pridošli Chandler Parsons koji je prošlo ljeto kao ograničeni slobodni igrač potpisao ugovor sa Dallasom. Što se Aminua tiče, svoj ugovor će tek moći potpisati 10. srpnja kada se završava period poznat kao July Moratorium, odnosno dok liga ne završi financijski pregled i postavi granice salary capa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE