Al Horford ozlijeđen, propušta više mjeseci?

Nastavlja se prokletstvo ovogodišnje sezone, centar Al Horford pridružio se nekolicini zvijezda na rehabilitaciji. Najbolji igrač Atlanta Hawksa napustio je teren tijekom prvog produžetka u utakmici protiv Cleveland Cavaliersa i nije se vratio. Kasnije je magnetskom rezonancom utvrđeno da je Horford pretrpio rupturu desnog pektoralnog mišića.

Ne zna se točno trajanje oporavka, no Horford je istu ozljedu doživio i 2012. godine, te je tad izbivao s terena četiri mjeseca, što bi moglo značiti da je ova sezona za njega izgubljena.

Horford je putem Twittera izjavio: “Ova ozljeda je prepreka, ali potrudit ću se da se vratim što fokusiraniji i bolji.” Generalni menadžer Hawksa, Danny Ferry, izjavio je da su ozljede nažalost dio igre: “Radit ćemo s Alom i marljivo tražiti najbolje rješenje. Ozljede su dio NBA izazova.”

Veliki je ovo udarac za Hawkse, trenutno se nalaze na trećem mjestu Istoka s omjerom 16-13 i igraju puno bolje od očekivanog, no teško je očekivati nastavak dobre forme bez glavne prijetnje.