Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Al Horford počeo s treninzima

26.12. 2013. godine, Cleveland, utakmica domaćih Cavsa protiv Hawksa i jedan čovjek igra svoju utakmicu sezone. Al Horford je na isteku zadnje minute prvog produžetka na kontu imao 25 poena (11/17 šut), 8 skokova, 4 asistencije i dvije blokade, a onda se dogodila naizgled jako bizarna ozljeda.

Horford je ozlijedio desni pektoralni mišić (područje ispod ramena) što je značilo kraj sezone za njega, u godini u kojoj je do tada igrao sezonu života, a za Hawkse, tada treću momčad na Istoku, to je bio kraj nadanjima da mogu napraviti iskorak u playoffu.

Da stvar bude još nevjerojatnija to je Horfordu druga identična ozljeda, samo na drugom ramenu, a prvu je zaradio prije dvije godine kada je također propustio skoro cijelu sezonu  vrativši se tek u playoffu. Do sada u povijesti NBA lige, nije zabilježeno da je neki igrač ozlijedio oba pektoralna mišića. Horford se zbog toga ovoga ljeta podvrgnuo ispitivanjima i testiranjima radi buduće prevencije. Zaključak koji je izveden iz medicinskih istraživanja kaže da je glavni okidač za njegove obje ozljede bila pretjerana vježba s utezima i radu na snazi u rukama zbog čega će Horford u budućnosti kako je sam izjavio morati modificirati ljetne treninge za nove sezone i posvetiti se nekim drugim elementima.

Dominikanac bi trebao biti spreman za početak sezone, i prvu utakmicu Hawksa s Raptorsima, a jučer je u trening kampu Atlante počeo s igrom 5 na 5 i čvršćim kontaktima. „Lijepo se vratiti treninzima, osjećaj je stvarno dobar. Trenutno najviše radim na napadačkoj igri, a uskoro počinjem i s treningom u obrani“, izjavio je Al.

Nije želio komentirati rasistički skandal koji je potresao franšizu pred početak trening kampa, ali zato jest novu momčad Hawksa: „Imamo fenomenalnu ekipu. Otkad sam ja u Atlanti ovo je vjerojatno najbolji roster koji smo imali. Vjerujem u našu grupu i naš rad, uzbuđen sam što ćemo igrati zajedno.“

 Al Horford nije samo najbolji igrač Hawksa, već i kapetan momčadi pa samim tim i lider o kojemu će puno ovisiti uspjeh Atlante ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE