Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Al Jefferson izvan parketa dva do tri tjedna

Baš kada je krenulo dobro za Hornetse, imali su jedan ogroman setback. Naime, njihov sjajni centar Al Jefferson ima problema sa lijevim listom, kojeg je istegnuo. Zbog ovog istegnuća, Big Al će propustiti naredna dva do tri tjedna ali uz dužno poštovanje zvijezdi tima iz Charlottea, mislim da ovo neće biti baš toliko veliki problem.

Svatko tko je gledao Hornetse ove godine vidi ogromnu promjenu u sistemu igre a to je pokrenuo trener Steve Clifford koji je prepoznao kako mu treba tricaša na timu jer u tom smjeru sada ide liga. Iako se prije igralo na ovog sjajnog centra, sada se puno više igra na taj vanjski šut i malo bržu igru što je rezultiralo u mnogim stvarima.

Prvenstveno, Al Jefferson igra manje minuta (prije dvije godine 35 minuta, prošle 30.6, sada 26.2), po datim trojkama su šesti u ligi a po pokušanim su deseti. Više poena i minuta od Ala Jeffersona imaju iznadprosječni šuteri Kemba Walker i Nicolas Batum dok više minuta ima i Marvin Williams koji je starter kao četvorka i šutira 40.8% za tri.

Iako je Al još uvijek na solidnih 13.7 poena i 6.4 skoka po utakmici, vidi se kako se fokus napada Charlottea na neki način updateovao kako bi upratili nadolazeća vremena NBA lige. Ipak, bez obzira na ovo, gubitak ovako dobrog igrača će se sigurno osjetiti, ali mislim kako će sa malo više pogođenih trojki već standardno dobri šuteri Charlottea nadomjestiti ovaj gubitak, barem djelimično.

Latest Posts

NE PROPUSTITE