Al Jefferson: Šuteri za tri poena će mi dati prostora

Charlotte je jedna vrlo tužna NBA franšiza. Nakon što su pretprošle godine ušli u playoff, pa se onda pojačali s čovjekom koji se smatrao novom zvijezdom uz Ala Jeffersona i Kembu Walkera, Lanceom Stephensonom, očekivala se još bolja igra. Međutim, krah. Jefferson je opao, Walker imao problema s ozljedama, napad nije postojao, a Stephenson se pokazao kao flop.

Nova sezona uskoro treba da počne, a Jefferson koji je defacto njihova najveća zvijezda kaže kako je problem prošle godine bio nedostatak šuta za tri poena. Big Al je izgubio malo kilograma i sada bi svoje kretanje koje je bilo impresivno i prije, trebao još da popravi i vrati se u onu formu u kojoj je bio kada je predvodio Hornetse do playoffa. O tome zašto je propala prošla godina, Al je rekao: „Mislim da ljudi ne shvaćaju da šutanje trica čini mene onim što jesam. Prošle sezone nije bilo pouzdanog šuta za tri i zato su protivničke ekipe mogle da me dobro zatvore. Sada imamo momke koji mogu da rašire parket i pogode vanjski šut i to nam otvara mnogo šanse za poene. Ako mene udvoje, ja uvijek mogu dodati na perimetar i tu čeka trojkaš. Imati šutere oko mene je muzika za moje uši. To meni dopušta da radim ono što treba.“         

Hornetsi su dodali Nicolasa Batuma i Jeremyja Lina koji mogu pogoditi tricu a odrekli su se Geralda Hendersona i Noaha Vonleha, dok su se riješili i „tumora“ svlačionice Lancea Stephensona koji je prošle godine za tri šutao 17% što je mizerno. Iako su na mnogo slabijem Istoku, rijetko tko njih vidi u playoffu, posebno nakon što se sjajni Michael Kidd-Gilchrist ozlijedio i neće ga biti cijelu narednu sezonu. Nadamo se da će Michaelu Jordanu uskoro krenuti kao vlasniku jedne NBA franšize kao što mu je išlo kao igraču jedne.