Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Al Jefferson: Šuteri za tri poena će mi dati prostora

Charlotte je jedna vrlo tužna NBA franšiza. Nakon što su pretprošle godine ušli u playoff, pa se onda pojačali s čovjekom koji se smatrao novom zvijezdom uz Ala Jeffersona i Kembu Walkera, Lanceom Stephensonom, očekivala se još bolja igra. Međutim, krah. Jefferson je opao, Walker imao problema s ozljedama, napad nije postojao, a Stephenson se pokazao kao flop.

Nova sezona uskoro treba da počne, a Jefferson koji je defacto njihova najveća zvijezda kaže kako je problem prošle godine bio nedostatak šuta za tri poena. Big Al je izgubio malo kilograma i sada bi svoje kretanje koje je bilo impresivno i prije, trebao još da popravi i vrati se u onu formu u kojoj je bio kada je predvodio Hornetse do playoffa. O tome zašto je propala prošla godina, Al je rekao: „Mislim da ljudi ne shvaćaju da šutanje trica čini mene onim što jesam. Prošle sezone nije bilo pouzdanog šuta za tri i zato su protivničke ekipe mogle da me dobro zatvore. Sada imamo momke koji mogu da rašire parket i pogode vanjski šut i to nam otvara mnogo šanse za poene. Ako mene udvoje, ja uvijek mogu dodati na perimetar i tu čeka trojkaš. Imati šutere oko mene je muzika za moje uši. To meni dopušta da radim ono što treba.“         

Hornetsi su dodali Nicolasa Batuma i Jeremyja Lina koji mogu pogoditi tricu a odrekli su se Geralda Hendersona i Noaha Vonleha, dok su se riješili i „tumora“ svlačionice Lancea Stephensona koji je prošle godine za tri šutao 17% što je mizerno. Iako su na mnogo slabijem Istoku, rijetko tko njih vidi u playoffu, posebno nakon što se sjajni Michael Kidd-Gilchrist ozlijedio i neće ga biti cijelu narednu sezonu. Nadamo se da će Michaelu Jordanu uskoro krenuti kao vlasniku jedne NBA franšize kao što mu je išlo kao igraču jedne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE