Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Aldridge odlazi iz Portlanda?

Krilni centar Portland Trail Blazersa LaMarcus Aldridge u srpnju postaje slobodan igrač a već je nekoliko NBA momčadi pokazalo zanimanje da Aldridgea dovedu u svoje redove. Aldrdigeu je ovo deveta sezona u Portlandu koji ga je odabrao na draftu 2006. godine kao drugi pick a tijekom godina izrastao je u ponajboljeg krilnog centra u ligi.

LaMarcus je u ligi stigao sa sveučilišta Teksas a istoimena američka savezna država glavna je poveznica između Aldridgea i NBA momčadi koje ga ovoga ljeta žele potpisati. Dvije teksaške ekipe, Dallas i San Antonio, spremne su ponuditi ugovor Aldridgeu ako ovaj odluči napustiti Portland. U San Antoniju računaju na njega ako se Tim Duncan odluči umiroviti, premda je u kombinacijama i Marc Gasol, a u Dallasu u Aldridgeu vide idealnu zamjenu za Dirka Nowitzkog jednom kada se veliki Nijemac umirovi. Mavericksi bi svakako mogli igrati i na emocionalnu kartu ako budu u pregovorima s LaMarcusom jer se on rodio upravo u Dallasu.

Osim franšiza iz Teksasa javile su se još dvije koje prolaze kroz rebuilding, a koje imaju novac, tržište i garantiraju slavu, to su naravno Knicksi i Lakersi kojima kronično nedostaje talenta na rosteru a u Aldridgeu bi ga svakako dobili.

Na mogući odlazak iz Oregona osvrnuo se suigrač LMA-a Damian Lillard: „Vidjeli smo kako je LeBron napustio Cleveland pa se vratio u Cleveland. Igrači rade ono što misle da je najbolje za njih i napraviti će sve da bi došli do prstena ili nekog drugog cilja. Ja svejedno nemam razloga vjerovati da LaMarcus neće biti i sljedeće sezone s nama“.

Krilni centar u prošlosti se žalio na loše rezultate Portlanda i manjak ambicije kod franšize te se u javnosti špekuliralo o njegovom mogućem odlasku što se nije dogodilo jer Portland zadnje dvije sezone igra jako dobro. Svejedno, Aldridge ima 29 godina a vremena za osvojiti titulu je sve manje i neće nas iznenaditi ako napusti Portland.

Latest Posts

NE PROPUSTITE