Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star: Allen Iverson poèinje u petorci Istoka

Naglo okonèanje karijere pa potom još nagliji povratak uèinili su ionako popularnog Allena Iversona još popularnijim. Košarkaš Philadelphije izglasan je za startera u All-Star utakmici.

Iznenaðujuæi je to rasplet glasovanja navijaèa, koji svojim glasovima preko službene internetske stranice NBA lige odnosno diljem sjevernoamerièkih košarkaških arena odreðuju udarne petorke glavnog dogaðaja All-Star vikenda, koji se ove godine održava na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu od 12. do 14. veljaèe.

Dodajmo tek da je Iverson nedavno izjavio kako postoji moguænost da ne nastupi na revijalnoj utakmici u strahu da ne obnovi ozljedu lijevoga koljena. Rekao je prije petnaestak dana “Navijaèi su ti koji nas stvaraju i posebno je dostignuæe saznanje da vas žele vidjeti na terenu. Ipak, premda ne odbacujem moguænost da zaigram na All-Star utakmici, o tome æu još morati razmisliti.

Uz Iversona u petorci Istoka bit æe još i Dwyane Wade (Miami), LeBron James (Cleveland), Kevin Garnett (Boston) i Dwight Howard (Orlando).

Petorku Zapada èine Steve Nash (Phoenix), Kobe Bryant (LA Lakers), Carmelo Anthony (Denver), Amare Stoudemire (Phoenix) i Tim Duncan (San Antonio).

LeBron James se navijaèima zahvalio na glasovima. Imao je za to poseban razlog: postao je prvi košarkaš u povijesti koji je tri godine uzastopno dobio preko 2.5 milijuna glasova. Zapoèet æe u Dallasu svoj šesti All-Star nastup. Svaki je put nastupio kao èlan udarne petorke.

Preostalih sedam igraèa u svakoj momèadi izabrat æe treneri oba sastava. Objavit æe ih sljedeæeg èetvrtka.

Od aktivnih košarkaša Shaquille O’Neal ima 15 nastupa na All-Staru, Kevin Garnett 13, a Tim Duncan i Kobe Bryant po 12.

Vodstvo lige na Cowboys Stadiumu oèekuje 80.000 navijaèa. Bit æe to rekordna posjeæenost jednoj košarkaškoj utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE