Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star: Anthony Davis zamjena za Kobeja Bryanta

Igrač New Orleans Pelicansa, Anthony Davis, zamijenit će Kobeja Bryanta i nastupit će na All-Star utakmici koje se održava 16. veljače u New Orleansu. Sjajan mladi košarkaš će tako upisati svoj prvi nastup na All-Star utakmici. Davisu je mjesto među elitom ranije umalo pobjeglo jer prema glasovima trenera Zapada, kako javljaju pouzdani izvori jer službeni rezultati nisu poznati javnosti, zauzeo prvo mjesto ispod crte.

Kako je postalo jasno da se Kobe Bryant neće oporaviti od ozljede na vrijeme, novi čelni čovjek NBA lige, Adam Silver je u petak objavio kako će talentirani igrač, koji igra na pozicijama centra i krilnog centra, sudjelovati u utakmici zvijezda u gradu u kojemu domaće utakmice igra njegova momčad.

U svojoj sophomore sezoni, Davis bilježi fenomenalne brojke i mnogi su smatrali da je i ranije morao biti među 12 najboljih igrača na Zapadu ove sezone. Prosječno bilježi 20,4 poena, 10,4 skokova i najbolji je bloker lige s čak 3,3 blokade po utakmici. Prvi izbor drafta 2012. će, uz nastup na All-Star utakmici, igrati i na utakmici Rising Stars Challenge za igrače s jednom i dvije godine staža u ligi. Mjesto rezerve su zasigurno zaslužili i Goran Dragić ili DeMarcus Cousins, ali Silver je ipak odlučio to mjesto dati Davisu.

Popularni Unibrow je prema ESPN-ovoj statistici PER (Player Efficiency Rating) na desetom mjestu u ligi, što je još jedan od pokazatelja da već pripada među zvijezde lige. Pelicansi se trenutačno nalaze na 12. mjestu zapadne konferencije s omjerom 21-27.

Latest Posts

NE PROPUSTITE