Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star: Preostala samo utakmica najveæih zvijezda

Polako se bližimo kraju All-Star vikenda kojemu je domaæin Orlando i Amway Center. Noæas se igra završna utakmica, dvoboj izmeðu najbolji NBA igraèa današnjice, dvoboj igraèa Istoène i Zapadne konferencije. Povijesno gledano, uspješnija je ekipa Istoka s 36 pobjeda i 24 poraza.

Prva dva dana održavala su se razna natjecanja, koja služe kao uvod u veèerašnji završni spektakl. U petak su mlade i nadolazeæe zvijezde odigrale meðusobnu utakmicu u kojoj je Kyrie Irving kao najkorisniji igraè susreta odveo “Team Chuck” do pobjede 146:133.

Drugi dan bio je rezerviran uglavnom za individualna natjecanja (koja su nas pomalo razoèarala, op.a.), a kao pobjednici su izišli Tony Parker u natjecanju u spretnosti, Kevin Love kao najbolji tricaš i Jeremy Evans kao najbolji zakucavaè.

All-Star vikend zakljuèit æe najbolji NBA igraèi ove sezone. Ekipu Istoka s klupe æe voditi Tom Thibodeau, a on æe u poèetnoj petorci imati Dwighta Howarda na poziciji centra, krilne igraèe LeBrona Jamesa i Carmela Anthonyja te bekovski dvojac Derricka Rosae i Dwyanea Wadea. Paul Pierce, Chris Bosh, Luol Deng, Roy Hibbert, Andre Iguodala, Rajon Rondo i Deron Williams utakmicu æe zapoèeti na klupi.

S druge strane parketa naæi æe se “ekipa” iz Los Angelesa, Kobe Bryant, Andrew Bynum, Chris Paul i Blake Griffin te “uljez” Kevin Durant. Na trenerskoj klupi sjedit æe Scott Brooks koji æe na raspolaganju još imati Dirka Nowitzkog, LaMarcusa Aldridgea, Marca Gasola, Kevina Lovea, Stevea Nasha, Tonyja Parkera i Russella Westbrooka.

Što možemo oèekivati od ove utakmice? Jedno je sigurno, a to je da æe obrane biti gotovo nikakve, a atraktivnih zakucavanja, dodavanja i driblinga na pretek. Možemo se nadati i da æe utakmica biti izjednaèena, tako da bi pred kraj mogli vidjeti i nešto ozbiljnije košarke jer æe i jedna i druga ekipa htjeti ostvariti pobjedu, iako je prvi cilj zabaviti publiku.

Kobe Bryant bit æe izuzetno motiviran, jer ukoliko osvoji nagradu najkorisnijeg igraèa All-Star susreta, to bi mu bila peta takva u karijeri, što još nitko u povijesti lige nije uspio. Sada je izjednaèen po broju MVP titula s Bobom Pettitom, koji je posljednji puta tu nagradu osvojio prije toèno 50 godina.

Velikih oèekivanja ne trebamo imati u pogledu kvalitetne košarke, ovo je utakmica koja se igra za publiku i svaki æe igraè pokušati prvo zabaviti prisutne, a tek onda misliti na rezultat i dobrobit svoje ekipe. Ipak, ukoliko rezultat u posljednjih 5 minuta bude izjednaèen, sigurno æe treneri na parket poslati najbolje igraèe koji æe tada smanjiti broj atraktivnih pokušaja, a poveæati intenzitet u obrani i pokušati doæi do pobjede.

Planirani poèetak utakmice je u 1 sat i 37 minuta iza ponoæi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE