Monday, September 25, 2023

ZADNJE OBJAVE

All-Star utakmica od ove sezone u potpuno novom ruhu

Adam Silver ne prestaje s velikim promjenama u NBA ligi. Kao i prošle sezone izmjene se odnose na All-Star utakmicu, koju ćemo od 2018. godine gledati u dosad neviđenom izdanju, javlja ESPN.

Po prvi puta u povijesti lige momčadi neće biti podijeljene na Istok i Zapad, što znači da će igrači iz različitih konferencija moći igrati zajedno. Navijači su već neko vrijeme izražavali nezadovoljstvo utakmicama, jer je Zapad dugi niz godina jači od Istoka, a za izmjenu se zalagala i Udruga igrača NBA lige, na čelu s Chrisom Paulom.

“Oduševljen sam ovime što su igrači i liga postigli u unapređenju All-Star utakmice, to nam je svima bio prioritet. Svi smo vrlo uzbuđeni i želimo gledateljima u Los Angelesu prirediti pravi show, rekao je novi razigravač Rocketsa i predsjednik Udruge igrača.

Na All-Star utakmici i dalje će sudjelovati 24 košarkaša, po 12 iz svake konferencije, a njih će odabrati navijači, igrači i predstavnici medija. Pri tome će udio glasova navijača iznositi 50%, dok se preostalih 50% dijeli na igrače i predstavnike medija (po 25% svaki). Dvojica košarkaša koji dobiju najviše glasova u svojim konferencijama bit će kapetani momčadi, kao i prošle sezone, a sada bi oni trebali birati svoje momčadi, točnije početni sastav. Naravno, biraju između preostalih 22 igrača koji su prethodno izglasani za sudjelovanje u susretu najboljih pojedinaca lige.

Treneri momčadi će zatim odabrati zamjene koje će ulaziti s klupe, no cijeli koncept odabira momčadi još nije do kraja preciziran, tako da se mogu očekivati još neke promjene.

Osim navedenih izmjena u podjeli i odabiru momčadi, utakmica će također imati i humanitarni karakter. Obje će momčadi odabrati po jednu humanitarnu organizaciju s područja Los Angelesa ili savezne države Kalifornije, a pobjedom će im osigurati sredstva prikupljena donacijama za vrijeme odigravanja susreta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE