Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star vikend bi mogao postati All-Star tjedan

Kako se Chris Paul vraćao u grad koji i dalje smatra svojim drugim domom i u četvrtak izvršavao dužnosti All-Star igrača, ali i nekoliko vezanih uz događaje u tamošnjoj zajednici, jedna stvar je postajala sve jasnija.

All-Star igračima je potrebna All-Star pauza.

Uzmimo samo Paulov kaotičan raspored u četvrtak – sletio je u New Orleans u 5 ujutro nakon utakmice protiv Trail Blazersa u Staples Centru u srijedu navečer te je taj isti dan morao izvršiti nekolicinu obaveza. Imajmo na umu da je Paul i novi predsjednik udruge igrača NBA lige, tako da ima još jedan dodatan sastanak u subotu uguran između svega. Dodajte još vrijeme putovanja i jasno je da nema baš puno vremena za odmor.

“Definitivno mislim da je to nešto što bi se trebalo dogoditi”, izjavio je Paul za NBA.com tijekom posjeta jednoj školi u New Orleansu. Paul je također nadodao kako je pričao s novim povjerenikom Adamom Silverom o mogućnosti duže All-Star pauze. “Naravno da je All-Star vikend ovdje zbog navijača i zato da pokažemo svoj talent cijelom svijetu, ali bilo bi lijepo imati malu pauzu. Ne govorim da su All-Star igrači nezahvalni što su izabrani za All-Star utakmicu, ali bilo bi lijepo uživati nekoliko dana u krugu obitelji.”

Adam Silver je izjavio kako podupire tu ideju te je o tome pričao nakon završetka prošle sezone i s nekim drugim igračima, primjerice LeBronom Jamesom i Dwyaneom Wadeom.

“Rado ćemo razmotriti tu mogućnost”, izjavio je Silver. “Ideja je da, uz All-Star utakmicu i ostale događaje dodamo i pauzu koju bi uklopili u raspored. Možda bi mogli nastaviti sa sezonom kasnije u tjednu, tako da All-Star igrači budu potpuno slobodni par dana.”

Matt Winick, potpredsjednik NBA lige za raspored, je izjavio da je prema sadašnjem sporazumu jedino dogovoreno to da momčadi koje nastupaju u četvrtak prije All-Star vikenda, ne mogu ponovno igrati do sljedeće srijede. Ove godine se to odnosi na Oklahomu City Thunder, Los Angeles Lakerse, Chicago Bullse i Brooklyn Netse.

Ove sezone 10 ekipa će dobiti 6 dana pauze između utakmice prije All-Star vikenda i one nakon njegova završetka (Phoenix, Houston, Minnesota, Boston, Portland, Golden State, Utah, Sacramento, New Orleans i Oklahoma City). Ostalih 20 momčadi će dobiti 5 dana. Nitko nije dobio punih 7 dana.

“Nastojao sam objasniti igračima kako su nam druge zgrade pune drugim događanjima. Komplicirano je napraviti raspored. Ali nije nemoguće”, izjavio je Silver. “Morali bismo pomaknuti početak sezone za nekoliko dana, ali otvoreni smo prema tome. Mislim da bi to bilo u redu i dečkima je potrebna pauza, u to nema sumnje.”

Izgleda da bi uskoro moglo doći do ponovnog proširenja. Od All-Star utakmice je nastao All-Star vikend, a izgleda da bi se to moglo razviti u All-Star tjedan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE