Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

All-Star: Wall najbolji zakucavač, Belinelli tricaš

Zahuktava se NBA All-Star vikend u New Orleansu, koji će kulminirati nedjeljnom utakmicom najboljih igrača Istočne i Zapadne konferencije.

U noći sa subote na nedjelju gledatelji su svjedočili natjecanju u zakucavanju, šutiranju trica, vještinama i šutiranju zvijezda. Može se reći kako je junak večeri bio John Wall, najbolji igrač Washingtona, koji je osvojio natjecanje u zakucavanju. Najatraktivniji je bio trenutak kada je Wall zakucao uz pomoć asistenta svoje momčadi, koji je bio odjeven u maskotu Washingtona i držao je loptu u rukama iznad sebe.

Wall je u trku preskočio maskotu (asistenta), uzeo loptu, te okrenut leđima, s dvije ruke, zakucao. U finalnom je nadmetanju Wall pobijedio igrača Sacramenta Bena McLemorea koji je imao “pomoć” u natjecanju od Shaquillea O’Neala, koji ga je, u viteškom stilu, okrunio za natjecanje.

Treba reći i kako novi format natjecanja nije bio pogodak te se nadamo da ga nećemo gledati i sljedeće godine. Naime, prva runda zvala se “freestyle” i igrači su mogli u 90 sekundi zakucati koliko su htjeli puta, te se određivao samo redoslijed nastupa u drugoj rundi. To je igračima služilo kao zagrijavanje te nismo vidjeli atraktivna zakucavanja jer su ih igrači čuvali za drugu, “battle” rundu, u kojoj su se igrači Istoka natjecali protiv igrača Zapada, no kako su oni s Istoka bili puno uspješniji, natjecanje je brzo završilo te je ostao dojam da smo mogli vidjeti puno više i puno bolje.

U borbi najboljih tricaša je slavio Talijan Marco Belinelli, od ove sezone igrač San Antonija. Nakon što je finalna runda završila s 18:18, u dodatnom raspucavanju je Belinelli pobijedio još jednog igrača Washingtona, Bradleyja Beala, rezultatom 24:18. Belinelli je postao treći Europljanin slavljenik u ovom dijelu All-Star vikenda.

Prije Belinellija od Europljana su u natjecanju trica slavili Dirk Nowitzki i Predrag Stojaković.

Natjecanje u vještinama (Skills Challenge) ove se godine odvijalo u parovima, tako da su pobjednici Damian Lillard i Trey Burke, koji su u finalnoj rundi za dlaku bili brži od konkurencije. Naime, slavili su s vremenom 45,2 sekunde, a protivnici u finalu Michael Carter-Williams i Victor Oladipo stazu su prošli za 45,3 sekunde, odnosno samo jednu desetinku sekunde sporije.

U šutiranju zvijezda ekipa Chrisa Bosha obranila je naslov osvojen prošle godine. On je bio najzaslužniji za pobjedu budući da je u finalu pogodio tricu s centra iz prvog pokušaja. Uz Bosha pobjedničku ekipi činili su Dominique Wilkins i Swin Cash.

Latest Posts

NE PROPUSTITE