Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Allen Iverson se i službeno oprostio od košarke

Danas je legenda NBA lige i nekada sjajni razigravač Philadelphia 76ersa Allen Iverson i službeno objavio svoje povlačenje iz aktivnog igranja košarke.

Večeras će Philadelphia 76ersi započeti nastup u novoj NBA sezoni susretom protiv Miami Heata, a tim povodom održana je press konferencija na kojoj je Allen Iverson i službeno objavio svoje povlačenje iz aktivnog igranja košarke, iako je zadnju NBA utakmicu odigrao 2010. godine i znalo se da više neće igrati.

Iverson je obraćanje medijima otvorio riječima: “Službeno objavljujem svoje povlačenje iz košarke. Nisam htio zamišljati kako će ovaj dan izgledati, no znao sam da će jednome doći. Ponosan sam i sretan što sam donio ovu odluku i odlično se osjećam.”

Njegov oproštajni govor trajao je oko 12 minuta, a snimku cijelog oproštaja možete pogledati u videu ispod vijesti. Tijekom konferencije Iverson se zahvalio svojoj obitelji, trenerima i suigračima, te je posebno istaknuo Michaela Jordana kao svog uzora: “Moram se zahvaliti Michaelu Jordanu koji mi je dao viziju igre. Bez te vizije, mislim da ne bih uspio. Zbog njega sam želio igrati košarku. On mi je pokazao put kojim sam morao ići kako bih uspio.”

Možemo još izdvojiti izjavu poput: “Ne žalim ni za čime, da mogu sve ponoviti, odmah bih to učinio. Znam da sam napravio brojne greške i stvari na koje nisam ponosan, no i to je jedan od načina kako ljudi uče” i “Košarci sam dao sve što sam imao, strast za igrom još postoji, ali ne i želja. Dobro se osjećam što sam donio ovu odluku. Bila je ovo sjajna pustolovina”, riječi kojima je Iverson završio svoju konferenciju i svoju košarkašku karijeru.

Iverson je u NBA ligu došao 1996. godine te je 10 i pol sezona proveo u dresu Philadelphia 76ersa, nakon čega su uslijedile epizode u Denveru, Detroitu, Memphisu i na kraju ponovno u Philadelphiji. Sezone 2000/01 osvojio je MVP nagradu i 11 je puta izabran na All-Star susret, osvojio je sve individualne nagrade, no karijeru je završio bez one najveće – nagrade prstena prvaka. Unatoč tome, NBA liga će ga zauvijek pamtiti kao jednog od najsrčanijih igrača koji se nikada nije predavao i koji je uvijek ostavljao sve od sebe na parketu, zbog čega je osvojio srca brojnih navijača diljem cijeloga svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE