Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Allen Iverson: Stephen Curry je nestvaran

U tijeku je ovogodišnji All Star vikend u Torontu koji se po prvi puta održava van granica Sjedinjenih Država. Kako obično biva kao i svake godine i ovaj vikend donosi okupljanje svih faca NBA lige, kao i mnoštvo novinara te bezbroj izjava i intervjua.

Uoči vikenda objavljuje se lista nominiranih za Kuću Slavnih u Springfieldu među kojima je i legendarni Allen Iverson koji se u razgovoru sa novinarima dotakao i Steph Curryja, te kazao pomalo neočekivane riječi.

„Taj momak, taj mršavi momak. Čovječe, nikada nisam vidio ništa slično u životu. Smatram sebe da sam bio ubojica na terenu, ali ovaj momak posjeduje sve. Takav skok šut, kontrola lopte to što je on, ne znam…. Momak je definitivno nestvaran“, otvoren je bio legendarni The Answer.

Pomenuti Iverson je na svom vrhuncu karijere bio izuzetno efektivan igrač, ubitačnog crossovera bio je spreman poslati na parket bilo kojeg defenzivca koji se usudio probati čuvati ga. Što vrijedi i za Stepha koji je također kao i Iverson veoma krhke građe, ali veoma dominantan na svojoj poziciji.

Činjenica je da je Curry bolji šuter od Iversona te zbog toga budući član kuće Slavnih pun strahopoštovanja prema prošlogodišnjem MVP-u Steph Curryju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE