Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Allen Iverson uskoro i službeno objavljuje kraj karijere

Ovih će se dana Allen Iverson i službeno povući u mirovinu, objavio je u srijedu internetski portal američkoga košarkaškog magazina SLAM. Vijest je redakciji potvrdio izvor blizak 38-godišnjem košarkašu iz Virginije.

Profesionalno je omaleni bek-šuter posljednji put igrao košarku u Turskoj, za Beşiktaş, ujesen 2011. godine. Posljednju utakmicu u NBA ligi odigrao je za Philadelphiju 2010. godine.

Posljednji put kad je javno govorio, u ožujku ove godine, kazao je da je fokusiran na ulogu oca, a da s košarkom “što bude, bude”.

U 13-godišnjoj NBA karijeri 183 centimetra visoki bek ostvario je prosjeke od 26,7 koševa, 6,2 asistencije i 2,2 ukradene lopte po utakmici. U doigravanjima je ubacivao 29,7 koševa u prosjeku.

Osvojio je jednu MVP nagradu, igrao jedan finale (2001. godine), osvojio četiri titule za najboljeg strijelca te 11 puta nastupio na All-Star utakmicama.

“Vjerojatno je najveći sportaš kojeg sam vidio. Mislim da se nikad neće pojaviti netko kao on”, komentirao je za SLAM o svom bivšem igraču (od 1997. do 2003.) legendarni trener Larry Brown.

Latest Posts

NE PROPUSTITE